www.car.cz
 

Mičánek junior v letním Mostě doplatil na dvě vyjetí safety caru
     9.8.2009 11:54 - tisková zpráva


Třetí místo obsadil v sobotním vytrvalostním tříhodinovém závodě na okruhu v Mostě v divizi 4 do 3500 ccm Jiří Mičánek s Martinem Jermanem na voze Porsche 997. Vítězství si odnesli Robert Šenkýř s Petrem Vencálkem před Alexem Baranem s Michalem Dolákem.

Z dalších jezdců stáje Mičánek Motorsport Gabriela Jermanová obsadila s Renaultem Clio 12. místo. V závodě formulí sice Tomáš Kašpárek jezdil na čtvrtém místě a dotahoval se na před ním jedoucího Palmiho. Jenže mu v rozhodující chvíli vypověděl poslušnost motor.

Oživením programu byl prémiový start mladého Tomáše Bugnera s formulí BMW, který skončil sedmý. "Zaslouží pochvalu. Bojoval, utkával se v soubojích na brzdy s mnohem zkušenějšími závodníky. Na to, že závodil poprvé v životě, předčil moje očekávání," řekl po závodě šéf stáje Jiří Mičánek.

Ve vytrvalostním závodě nakonec startovalo z Mičánkovy stáje pouze jedno auto Porsche. Proto v týmu nejel ani původně avizovaný Jiří Janák. Závod rozjížděl Jiří Mičánek junior, který svým soupeřům ve třídě do 3500 ccm hned po startu ujížděl. Rychle si vytvořil náskok 35 vteřin, jenže po první havárii vjel na okruh safety car a při pomalém kroužení všech vozů se Mičánkův náskok smrskl na pouhých pět sekund.

Celá situace se zanedlouho opakovala. "Bohužel jsem přišel o pracně vybojovaný náskok. Ale i to patří k automobilovým závodům," uvedl Mičánek junior. Přesto svému týmovému kolegovi Martinu Jermanovi předával s náskokem 35 sekund na soupeře. V závěru závodu ale Jerman neodolal tlaku soupeřů a dojel do cíle třetí.

"V průběžném pořadí jsme sice ztratili tři body z našeho náskoku. Ale poslední dva závody se jedou v Brně, kde bychom si měli situaci v boji o titul ohlídat," tvrdí šéf stáje Jiří Mičánek senior.


JiPo


 
 
Fotogalerie:   Letní Most 2009©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose