www.car.cz
 

Nedělní sprint v Mostu zcela v režii Theda Björka a Audi A4 DTM
     10.8.2009 00:36 - tisková zpráva


PO SOBOTNÍ SMŮLE PŘIŠLO NEDĚLNÍ ZLATO

Most, 9.8. 2009

Nedělní sprintový závod na třináct kol se odvíjel zcela v režii Theda Björka a Audi A4 DTM v barvách Bohemia Racing Teamu. Švédský pilot závod vyhrál stylem start - cíl a kromě cenných bodů do mistrovské tabulky přinesl týmu i dobrou náladu a zadostiučinění po technické smůle v sobotním vytrvalostním závodě.

Druhé místo z kvalifikace přetavil Švéd hned po letmém startu sprintu na první pozici a po celý závod už jen zvyšoval náskok před druhým Mercedesem, který pilotoval Antonín Charouz. Jedinou komplikaci pak od čtvrtého kola představovalo předjíždění soupeřů, kteří byli o kolo pozadu. Thed se ovšem i s tímto problémem vyrovnal bez obtíží a bez zbytečných chyb dovedl stroj až pod šachovnicovou vlajku. V týmu panovalo logické nadšení podpořené i vtipkováním švédského závodníka, který všechny rozesmál i tím, jak na stupni vítězů s rukou na srdci z plných plic zpíval národní hymnu.

"Samozřejmě jsem šťastný, že jsem pro tým získal vítězství a body. Po Jankovi Danišovi z června jsem dnes přidal do týmové sbírky zlato i já a to mě těší. Technika fungovala bezchybně, nebyly žádné problémy a vedro v kokpitu se dalo vydržet. Věděl jsem, že čím rychleji pojedu, tím dřív se dostanu na vzduch," pokračoval v žertování Thed.
Mostecká bilance se tak pro Bohemia Racing Team po sobotním technickém problému významně vylepšila.

"Když jsme včera večer motor konečně odstrojili, zjistili jsme, že přestala fungovat dvě z celkem čtyř čerpadel, která mají odsávat olej. Ten se pak přetlakem dostával ven z motoru skrze simeringy a pálil se na rozžhaveném povrchu bloku. Z toho byl ten kouř, který šel do kokpitu a Tomáše Kostku málem udusil," líčil šéfmechanik Mirek Táborský.

"Samozřejmě máme radost a po včerejšku jsme si spravili chuť. Šampionát už je před svým koncem, v září se v Brně jede poslední sprint a v říjnu pak při Epilogu i poslední vytrvalostní závod. Šance na zisk dalších bodů tady ještě jsou. Smůly jsme si letos vybrali až dost. Doufáme, že teď už se nám bude vyhýbat," uzavřel mostecký víkend manažer BRT Petr Najman.







odkazy:
http://www.brt.cz/
http://www.tomas-kostka.com/
http://www.thedbjork.com/



Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz


 
 
Fotogalerie:   Letní Most 2009©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose