www.car.cz
 

Vláďa Vitver ze speciálem WR9/1 také na Babě výborně
     11.8.2009 23:23 - tisková zpráva


SVC Náchod – Mistrovství Evropy – Pezinská Baba (SK)

Dne 18-19. 07. 2009 se SVC Náchod zúčastnil dalšího podniku závodu dovrchu a to Mistrovství Evropy, které se jelo, také jako Mezinárodní Mistrovství České republiky. Závodu se zúčastnil Vláďa Vitver ze speciálem WR9/1 z dílen SVC Náchod Motorsport.

Mistrovství Evropy se jezdí systémem dvou tréninkových jízd v sobotu a dvou závodních v neděli a pořadí určuje součet těchto dvou nedělních jízd. V sobotu se uskutečnil jen jeden trénink z důvodu nepřízně počasí, kdy se na Pezinok snesl vydatný déšť s větrnou smrští a místo trénování se stala záchranářská akce majetku.

V neděli začal závod opožděně z důvodu úpravy tratě po nepřízni počasí a tak měl team SVC i ostatní možnost se na závod řádně připravit. A to se také stalo. Láďa od první jízdy předvedl skvělý čas a zajel 1 místo ve třídě E1 >2000 a byl také třetí nejrychlejším tak zvaně plechovým vozidlem na trati. Do druhé jízdy nastupoval s cílem odrazit útok M.Koiše jedoucího na mnohem silnějším vozidle F.Focusem specifikace WRC, či 450 koňového Petrova BMW.

Tento úkol byl splněn bezezbytku a team se mohl radovat z dalšího velkého a cenného vítězství v E-1 do dvou litrů v MMČR a celkově třetí ve třídě E-1 bez rozdílu tříd, na Mistrovství Evropy, byl také nejrychlejší ve třídě E2SS-2000 a ve skupině E2SS bez rozdílů tříd skončil na neuvěřitelném třetím místě celkově. Tímto se SVC Náchod MTS podařilo zopakovat v mezinárodní konkurenci výsledek ze sezony 2008.


Pořadí vozidel skupin E2SS,
1.D. Michl- Opel Michl 2.8, 2.M. Kašpárek -Audi TT DTM, 3.V. Vitver Lotus -WR9/1, 4. M.Koiš -Ford Focus WRC, 5. P. Líbal- BMW M3GTR

Zdroj-SVC Náchod Motorsport


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose