www.car.cz
 

Michlové mohli po Valašském klobúku i po víkendovém Mostě oslavovat medaile
     12.8.2009 12:34 - tisková zpráva


Přelom července a srpna znamenal pro oba vozy týmu MICHL MOTORSPORT cestu na závod nazvaný poeticky Valašský Klobúk - nedaleko Vsetína se každoročně jede jak vrchařský podnik Mistrovství Evropy historických vozů, tak FIA Cup.

Josef Michl se Škodou 130 RS na známé trati předvedli opět kvalitní výkon a přivezli si pohár za první místo ve své skupině C2B3 i body za vítězství. V průběžném pořadí ME je nyní Josef Michl na prvním místě.

Černý Opel Michl s Danem Michlem za volantem se s valašskou tratí popral také úspěšně a do série Evropského poháru FIA si připsal další vítězné body, čímž upevnil svoje vedení v průběžném pořadí Poháru.

Týden po vrchařském závodě se na mosteckém autodromu o slunečném víkendu 7. - 9. 2009 srpna jel další závod ze série Mistrovství republiky v závodech automobilů na okruzích, jehož se za tým MICHL MOTORSPORT zúčastnil i Dan Michl. V pátečních tréninkových jízdách měl problémy s převodovkou, které bylo potřeba do nedělního závodu vyřešit. Vše se podařilo a Dan v pořádku odjel nedělní ranní warm-up. Do odpoledního závodu mohl nastoupit, bohužel však startoval až z poslední řady. V průběhu dvanácti kol dokázal zajet nejrychlejší kolo ve své třídě do 3500 ccm a předjet většinu soupeřů.

Hezký závod, v jehož průběhu se Dan posouval z poslední řady vpřed, byl poznamenán nesportovním chováním jednoho z konkurentů - Petr Kačírek se v esíčku po startu pokusil černý Opel Michl svým BMW vytlačit z trati. Podařilo se mu pouze vůz poškodit, naštěstí ne natolik, aby s ním Dan nemohl dojet do cíle závodu.

Cílem projel jako druhý jezdec Mistrovství ČR Divize 4 do 3500 ccm za Jiřím Mičánkem na Porsche 997, a v průběžném hodnocení MČR je Dan Michl aktuálně rozdílem jednoho bodu na druhé pozici právě za tímto jezdcem.



 
 
Fotogalerie:   Letní Most 2009 a kontakt Dan Michl versus Petr Kačírek objektivem Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose