www.car.cz
 

Jarin Orsák a Honza Jelínek před domácí Barumkou
     16.8.2009 12:14 - tisková zpráva


Regionální jezdci Orsák a Jelínek se shodují: Chceme hlavně dojet do cíle
 
S blížícím se termínem startu Barum Czech Rally Zlín stoupá také nervozita regionálních jezdců. Ti tradičně tvoří nepřehlédnutelnou část startovního pole. Mezi jinými se na soutěž chystají také Jaroslav Orsák a Jan Jelínek. Pro oba bude letošní rally výjimečná. Pro prvního tím, že se do soutěže přihlásil s vozem Fiat Grande Punto S2000, který vymění za své Mitsubishi Lancer Evo IX, a pro druhého proto, že po sedmi letech chce konečně dojet do cíle.
 

Jaroslav Orsák letos válí v jednodenních soutěžích. V mistrovství České republiky ve sprintrally je v průběžném pořadí na čele šampionátu. „Půl hodiny před uzávěrkou přihlášek jsem dostal nabídku, zúčastnit se barumky s autem specifikace Super 2000. Dlouho jsem neváhal,“ vysvětlil Jaroslav Orsák, proč bude pilotovat vůz Fiat Grande Punto. I když pojede se silným a konkurenceschopným autem, zůstává v odhadech svých možností opatrný.

„Konkurence bude obrovská. Navíc nepojedeme s poslední evolucí fiatu, ale s loňským modelem, takže továrním týmům nebudeme moci konkurovat. Budeme se samozřejmě snažit dojet co nejlépe, ale hlavně si hodláme závod užít,“ prohlásil i za svého spolujezdce Karla Vajíka zkušený jezdec.

Orsák doufá, že jiný vůz mu pomůže prolomit smůlu, která ho letos provází v závodech mistrovství republiky. Zatímco v rallysprintech se mu nebývale daří, ve velkém šampionátu má smůlu. „Začalo to na Valašské rally, kde jsme měli technické problémy a od té doby se nás smůla stále drží. Když už nám auto jelo, tak jsem zase se dopustil jezdecké chyby. Snad se to na barumce zlomí a my konečně dojedeme do cíle,“ doufal Orsák. Rychlé změny vozu se pilot neobává. „Už jsme s autem něco odjeli. Čeká nás ještě jeden velký test, kdy bychom měli najet asi sedmdesát kilometrů, takže s vozem budeme seznámeni docela dobře,“ tvrdil Jaroslav Orsák.

 S produkčním autem Mitsubishi Lancer EVO IX odstartuje do soutěže další z domácích jezdců Jan Jelínek.“Barumka je svátek pro všechny fanoušky i domácí jezdce. Odmalička jsem se na soutěž chodil dívat, teď jsem vděčný, že se jí můžu aktivně účastnit,“ říkal dvaatřicetiletý soutěžák ze Zlína, kterému se na domácí rally nejvíc dařilo v roce 2002, kdy vyhrál svou třídu s vozem Honda Civic.

„Od té doby jsem ani jednou nedojel do cíle. Doufám, že letos smůlu protrhneme a objevíme se na cílové rampě. Rádi bychom skončili v první dvacítce celkové klasifikace.“ I proto věnuje Jelínek se svým spolujezdcem Miroslavem Kotěnou přípravě na letošní soutěž mimořádnou pozornost.

„Dáváme auto do kupy, vyměnili jsme všechny důležité součásti a připravujeme se i po fyzické stránce. Čeká nás velice těžká soutěž. Důležité bude udržet od pátku až do neděle stoprocentní pozornost a neudělat zbytečnou chybu,“ uzavřel Jan Jelínek.

 
Ve Zlíně 13. srpna 2009                                                             Drahomír KVASNIČKA
                                                                                                              tiskové středisko
                                                                                                          Barum Czech Rally Zlín

 
 
Fotogalerie:   Krkonoše 2009 a kotrmelec Martina Hudce, foto týmu David Jeřábek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose