www.car.cz
 

Rakušan Franz Wittmann junior se těší do Zlína a jede pro zkušenosti
     19.8.2009 11:24 - tisková zpráva


Franz Wittmann s Bernhardem Ettelem se těší na nejtěžší konkurenci své kariéry

Barum Czech Rally Zlín, která se koná od 21. do 23. srpna, bude vrcholem dosavadní kariéry posádky Franz Wittmann/Bernhard Ettel. Tato dvojice má před sebou velkou výzvu, bude proti ní totiž stát zatím vůbec nejsilnější konkurence startujících posádek, obsahující 25 vozů S2000 a více než tři desítky týmů s vozy Mitsubishi Lancer deváté a desáté evoluce, což zároveň znamená nejlépe obsazenou mezinárodní soutěž celé letošní sezony.

“Náš cíl je jasný. Proti takové konkurenci je v tuto chvíli jediné, co můžeme dělat, sbírat zkušenosti s naším Mitsubishi Lancer Evo IX. Z předních stájí jsme jediní, kdo na barumce ještě nestartoval. Proto chceme hlavně posbírat poznatky pro další rok, kdy bychom už chtěli naplno bojovat o přední příčky,“ vysvětluje Franz Wittmann.

Mladý Rakušan se i přesto bude snažit o co nejlepší výkon a po senzačním pátém místu z červnové Rally Russia si bude chtít domů dovézt další pěkný výsledek. Nechce se však vázat na další jezdce, primární je najít své vlastní optimální tempo.

Wittmann: “Trať je nádherná, ale zároveň velice technická, rychlá a uskákaná. Člověk se může dostat ze silnice dřív, než si vůbec dokáže představit. A právě proto potřebujeme zkušenosti, které nám na tomto specifickém povrchu chybí.“

Pro Franze Wittmanna je Barum Czech Rally Zlín začátkem nabité podzimní části sezony. Po českém dílu seriálu IRC na Interwetten Racing Team čekají další tři soutěže, kde rakouská stáj může rozšířit své dosavadní sedmibodové konto odpovídající průběžně jedenáctému místu. Zatímco italské Sanremo a okolí španělského města Asturias nabídne asfaltové zkoušky, závěrečný podnik IRC ve Skotsku se uskuteční na šotolině.

Při pohledu do galerie vítězů na jméno Wittmann narazíte hned dvakrát. Franz senior zlínskou soutěž vyhrál v letech 1988 a 1989. Tehdy startoval se spolujezdcem Jörgem Pattermannem na voze Lancia Delta Integrale.


Interwetten Racing Team

PR

 


 
 
Fotogalerie:   Wittmann junior v IRC 2009: Belgie i Ruská rallye, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose