www.car.cz
 

Ve Zlíně letos pojede rekordních 24 vozů Super 2000 a 107 posádek celkem !!
     20.8.2009 07:46 - tisková zpráva


V sekretariátu barumky se prezentovalo celkem 107 posádek
 
Zatěžkávací zkoušku prožil v úterý sekretariát Barum Czech Rally Zlín 2009. Přesně v pravé poledne byla zahájena prezentace posádek, výdej itineráře a případně volitelná administrativní přejímka. Do středečního dopoledne se prezentovalo celkem 107 posádek z 19 evropských států.
 
Z favoritů se ve Zlíně neobjevili pouze Jasper van den Heuvel z Holandska a Josef Peták z České republiky. Na startu se představí celkem 24 vozů kategorie Super 2000, což je neoficiální světový rekord.
 

„Jako první se v sekretariátu objevili tovární jezdci Protonu Guy Wilks z Velké Británie a Bryan Bouffier z Francie. Přišli si pro itinerář rally již před polednem, neboť zřejmě měli obavy z velkých front,“ uvedla s úsměvem Marta Regnerová, vedoucí sekretariátu Barum Czech Rally Zlín.

Během dne se poté prezentovala téměř stovka přihlášených posádek. Řada soutěžících se mylně domnívala, že prezentace je v budově 21 a bloudili v prostorách dominanty krajského města Zlína, Baťově mrakodrapu.

"Jednalo se o čtyři zahraniční posádky, nakonec všechny nalezly správnou cestu na stálý sekretariát, jenž se nachází na Hornomlýnské ulici,“ upřesnila Regnerová. Seznamovací jízdy začínají až během středečního dopoledne. Ze zahraničních favoritů poslal do Zlína omluvenku pouze Holanďan Jasper van den Heuvel, který se měl představit na voze Mitsubishi Lancer EVO X. Svou účast v České republice odvolal z finančních důvodů. Z české špičky svou účast odvolal pouze Josef Peták na peugeotu, který na nedávném podniku sprintového šampionátu Rally Krkonoše těžce havaroval.

Z dalších zvučných jmen ve Zlíně neuvidíme například Ukrajince Jurije Protasova, který svou účast zrušil na poslední chvíli, neboť mu odřekl hlavní sponzor. V popředí seznamu přihlášených posádek došlo ke dvěma změnám na straně spolujezdce, Rusa Jevgenije Novikova bude navigovat Stéphane Prevot z Belgie, Poláka Leszka Kuzaje poté Craig Parry z Velké Británie.

 
Soutěžící zahájili ve středečním dopoledni seznamovací jízdy na jednotlivých úsecích rychlostních zkoušek. První den byly na programu úseky Pindula, Zádveřice, Troják a Semetín. Ve čtvrtek přijdou na řadu zbývající rychlostní zkoušky Komárov, Halenkovice, Kudlovice a v nočních hodinách poté divácká Super RZ v ulicích krajského města Zlína.
 
Posádky, které se omluvily:
van den Heuvel – Kolman (NL, Mitsubishi Lancer EVO IX, startovní číslo 7)
Peták – Benešová (CZ, Peugeot 207 S2000, startovní číslo 19)
Protasov (UA, Mitsubishi Lancer EVO IX, startovní číslo 36)
Trojan – Trojanová (CZ, Renault Clio R3 Maxi, startovní číslo 70)
Pasteiner – Wiinter (A, Mitsubishi Lancer EVO IX, startovní číslo 81)
Habaj – Spentany (PL, Citroën C2 R2 Maxi, startovní číslo 85)
Kapušanský – Szenderáková (SK, Škoda Fabia TDi, startovní číslo 94)
Doppelreiter – Riegl (A, Ford Fiesta, startovní číslo 98)
Vodička – Hédl (CZ, Honda Civic Type R, startovní číslo 99)
Belinger – Parkan (CZ, Škoda Felicia, startovní číslo 115)
 
Itinerář si nevyzvedly tyto posádky:
Pešek (CZ, Mitsubishi Lancer EVO IX, startovní číslo 77)
Stromšík, Měrka (CZ, Opel Corsa OPC, startovní číslo 92)
 
 
Ve Zlíně 19. srpna 2009                                                                 Roman ORDELT
                                                                                                              tiskový mluvčí
                                                                                                          Barum Czech Rally Zlín
 
 
 PR

 
 
Fotogalerie:   Krkonoše 2009 a kotrmelec Martina Hudce, foto týmu David Jeřábek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose