www.car.cz
 

Bude to mimořádně těžká rallye !! Tvrdili favorité
     21.8.2009 23:46 - tisková zpráva


Bude to mimořádně těžká rally, shodují se favorité TISKOVÁ INFORMACE č. 35 Na úvodní tiskové konferenci před startem 39. ročníku Barum Czech Rally Zlín, se setkali tři ze žhavých favoritů na prvenství v soutěži. Hodinu před slavnostním startem odpovídali na dotazy novinářů Giandomenico Basso, Freddy Loix a Jan Kopecký.

Freddy Loix nastoupí na start jako obhájce loňského vítězství. Stejně jako před rokem se o body do šampionátu IRC bude rvát s vozem Peugeot 207 S2000. „Ve Zlíně se mi vždycky líbilo, zvlášť před rokem to bylo fajn,“ usmíval se belgický pilot při vzpomínce na loňský triumf.

„Letos bych vítězství rád zopakoval, ale v konkurenci, která se tu sešla, to bude velmi těžké.“ Podobný názor zastává také tovární pilot mladoboleslavské stáje Škoda Motorsport Jan Kopecký.

 „Letos se nám v seriálu IRC mimořádně daří. Rádi bychom navázali na skvělé výkony z Monte Carla nebo z Ruska. Na barumku jsme se pečlivě připravovali. Najeli jsme spoustu kilometrů a věřím, že auto je optimálně nastavené. Jak na tom ale ve skutečnosti budeme, ukáže až samotná soutěž,“ mínil sympatický český jezdec, podle něhož je favoritů na vítěze hned několik. „Je tu řada špičkových posádek na nejmodernějších vozech. Rádi bychom se mezi ně zařadili a bojovali o nejvyšší příčky.“

Domácí fanoušci budou asi hodně zvědaví na jeho souboj s Romanem Krestou. Oba patří mezi absolutní českou jezdeckou elitu. „Není to jen o mně a Romanovi,“ bránil se Kopecký. „Jedno je ale jisté – jedno „káčko“ bude rychlejší,“ narážel na fakt, že jména obou domácích rivalů začínají stejným písmenem. Vysoko může mířit také italský jezdec Giandomenico Basso. Tovární pilot týmu Abarth má na co navazovat. Po nevydařeném startu do sezony se postupně rozjíždí a v zatím posledním závodě na Madeiře dokonce zvítězil.

 „Nedáváme si žádné přemrštěné cíle. Chceme dojet co nejlépe. Je tu hodně dobrá konkurence a bude to moc těžké,“ hodnotil svoje šance před startem závodu, který s Madeirou nejde srovnávat. „Na Barum rally jsou úplně jiné cesty. Na nerovném a uskákaném asfaltu bude záležet hodně na nastavení auta. Necháme se překvapit.“

Prvním dílčím cílem italské posádky na voze Fiat Grande Punto S2000 bude zvládnout úvodní městskou rychlostní zkoušku. Ta se Bassovi před rokem příliš nepovedla.

„Doufám, že letos budeme lepší než loni, kdy jsme měli problémy. Kolem trati bude zase spousta diváků, proto se už moc těším,“ uzavřel Giandomenico Basso.

 

Drahomír KVASNIČKA tiskové středisko Barum Czech Rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Zaprášený Harrach Rally Sprint od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose