www.car.cz
 

Trofeo Luigi Fagioli : Kompletní italská špička pro Milana Kašpárka výzvou
     29.8.2009 20:41 - tisková zpráva


Trofeo Luigi Fagioli – Gubbio

Předposlední podnik FIA poháru se jel v rámci italského mistrovství při závodě 44° Trofeo Luigi Fagioli. Do malebného městečka Gubbio nepřijel závodit jen Ecce Homo Racing Team s jezdcem Milanem Kašpárkem na Audi TT-R DTM, ale i dalších padesát vozů skupiny E1. Jednalo se o jeden z nejlépe obsazených závodů sezóny, kde nebyla nouze o silné soupeře.

Kompletní italská špička znamenala pro Milana Kašpárka velkou výzvu a moc si přál na „horké“ italské půdě uspět.

I přes čtvrté místo v tréninku nebyl Milan Kašpárek se svým sobotním výkonem spokojený. Tréninkové jízdy odhalily problémy s podvozkem, nové přední tlumiče na Audi totiž na kluzkém italském asfaltu nefungovaly správně. O sobotním večeru se tedy ještě dělaly změny v nastavení, které měly přinést zrychlení v nedělních jízdách.

Deštivé předpovědi před závodem se naštěstí nevyplnily, ale i tak se závodilo za těžkých podmínek. Tropické vedro sužovalo všechny jezdce nevyjímaje Milana Kašpárka: „V cíli mám ve voze okolo 70°C a je opravdu náročné se v takových podmínkách 100% soustředit na jízdu. V Gubbiu je nádherná, ale velice těžká trať, která neodpustí jedinou chybičku.“

První závodní jízda přinesla pro šternberského jezdce zrychlení téměř o 2 sekundy proti tréninku. Ovšem zrychlovali i soupeři a výsledkem bylo průběžné 6. místo mezi speciály skupiny E1. Bohužel se Milanovi nepodařilo navázat na první start v Gubbiu z roku 2007, kdy v závodě bojoval o rekord tratě v dvoulitrové třídě s Italem Leonardim, ale i tak se Milanova jízda líbila početnému publiku podél tratě, které skandovalo při každém průjezdu Audi TT-R.

Druhá jízda přinesla opět zrychlení a osobní rekord na gubbijské trati. Čas 1:57,846 byl pro Milana v letošním roce na 4 100 metrů dlouhé trati maximem. V součtu to znamenalo 6. místo a 6 bodů do průběžné tabulky evropském poháru FIA, kde Milanovi patří s celkem 50 body druhé místo za již jistým vítězem Danem Michlem.

„Do Gubbia jsem se moc těšil. Přál jsem si potrápit domácí borce a cílem bylo umístění na stupních vítězů. Bohužel nám auto nefungovalo dle představ a na lepší než 6. místo to prostě nestačilo. Byl to perfekní závod, pořadatelé se o nás skvěle postarali, závod byl výborně zorganizovaný i diváci kolem trati byli úžasní. Chyběl jen uspokojivý výsledek, snad se bude lépe dařit přístí rok, ….“ zhodnotil své účinkování v Gubbiu Milan Kašpárek.

Závěrečným podnikem letošního kontinentálního poháru bude již tradičně německý Mickhausen o prvním říjnovém víkendu.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Barumka 2009 a "baby"..., foto K. Kolečko

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose