www.car.cz
 

IFM 2009 ve Spa: Erik Janiš má ze soboty brambory
     29.8.2009 20:54 - tisková zpráva


IFM - Po výborném výkonu vybojoval Erik Janiš ve Spa 4. místo - (29.08.2009)

Tým ISR prožívá v šampionátu International Formula Master výtečnou sezonu. Pražské stáji patřila před závodním víkendem v belgickém Spa-Francorchamps třetí příčka hodnocení týmů a jezdci Erik Janiš a Alexander Rossi pokračovali i v sobotu ve sbírání důležitých bodů. Český jezdec dnes obsadil čtvrté místo, Američan skončil pátý.

Letos podruhé se talentovaní mladíci startující v IFM mohou ukázat před zraky vlivných osobností formule 1. Šestý podnik sezony se totiž stejně jako před měsícem na maďarském Hungaroringu jede v rámci velké ceny F1.
 
Ve velmi dobrém světle se dnes předvedl Erik Janiš. Po startu z osmého místa se vyhnul strkanici krátce po startu a odvážným manévrem následně předstihl také Alexandera Simse, jemuž odborníci věští solidní budoucnost. Olomoucký jezdec si nakonec dojel pro důležité body za čtvrté místo, jeho týmový kolega Alexander Rossi skončil pátý.
 
Erik Janiš: „Dnes jsem prožil dobrý závod. Skvěle se mi vydařil start . I když v první zatáčce došlo ke strkanici, podařilo se mi místem projet bez úhony a ještě jsem na tom vydělal. Po prvním kole jsem byl pátý a dotáhl jsem se za Simse. V nájezdu do třetí zatáčky jsem ho předjel vnějškem. Bylo to těsné, ale vyšlo to. Jeden z mých lepších předjížděcích manévrů. Měl jsem nové gumy jen na levé straně a zítra obuji to samé. Jsem rád za body a zítra udělám vše pro to, abych se dostal na stupně vítězů.“
Nedělní závod IFM startuje ve Spa-Francorchamps v 8:25 hod.
Kompletní výsledky 1. závodu naleznete ZDE

Časový harmonogram závodního víkendu IFM ve Spa-Francorchamps
 pátek 28. srpna  
 17:50 -18:20  volný trénink
 sobota 29. srpna  
 08:50 - 09:20  kvalifikace
 17:35 - 18:05  1. závod
 neděle 30. srpna  
 08:25 - 08:55  2. závod
 
PR

 
 
Fotogalerie:   LMS 2009 na Nurburgringu a stříbrný Spyker Janiše, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose