www.car.cz
 

V belgickém Zolderu začíná poslední třetina letošního truckerského šampionátu
     8.9.2009 13:56 - tisková zpráva


Ať vyhraje lepší!
Přestože závodem v Zolderu začíná poslední třetina letošního šampionátu, úřadující mistr Evropy David Vršecký si žádný tlak na svou osobu v souvislosti s obhajobou nepřipouští!

Podobné starosti David rád přenechá průběžnému lídrovi Albacetemu. "Po Mostě zářil spokojeností, jako kdyby už vyhrál titul. Přitom stačí pokazit jeden měřený trénink, případně nedojet první závod," říká David. "Chci podat stejný výkon jako v Mostě. V Zolderu se nám v minulosti vždycky hodně dařilo, ale pokud bude Antonio rychlejší a zaslouženě vyhraje, nemám s tím jako závodník sebemenší problém."

Přestože je Zolder z historického hlediska okruhem Buggyrám zaslíbeným, stejně jako Most patří do kategorie tratí likvidujících pneumatiky. A právě jejich životnost představuje pro roudnický tým letos největší kámen úrazu. "Hodně jsme na tom dělali. Na Zolder máme připraveny dvě varianty základního nastavení, které by měly pneumatikám maximálně vyhovovat. Teoreticky vypadá všechno dobře. Uvidíme, co v praxi," uvedl David Vršecký.

Přestože jeho náskok na třetího Bösigera narostl na sedmdesát bodů, totální ofenzíva se zatím odkládá. "Ve hře je pořád 180 bodů, takže nemá cenu zmatkovat." V souvislosti s předpokládaným závěrečným finišem David vzpomíná na sezónu 2002. "Před posledním pohárovým závodem na Lausiztzu ztrácel Gard na Harriho pět bodů a měl menší počet vítězství. Kromě toho startoval z druhé řady.

Zeptal jsem se ho, jak pojede? Prý jako pokaždé a nějak to dopadne. Nakonec vyhrál titul."

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   TK Czech Dakar teamu mezi Hummery před Hedvábnou stezkou 2009, foto K. Kolečko

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose