www.car.cz
 

Hedvábná stezka 2009: Janeček s Kunovským si vedou čím dál lépe
     11.9.2009 00:36 - tisková zpráva


Janeček s Kunovským stoupají výsledkovou listinou vzhůru
SILK WAY (RUS, KAZ, TURK), 9.9.2009


Horké chvíle v páté etapě závodu dakarské série Silk Way zažila posádka Czech Dakar Teamu Jiří Janeček a Dušan Kunovský. I když první měřeným bodem projela na 26. místě stačila v této etapě dvakrát zabloudit a k tomu ještě málem havarovala. „Nemohli jsme předjet přenosový televizní vůz a vzhledem k tomu, že se jelo na písku a strašně se prášilo, tak jsme velmi špatně viděli na cestu.

Několikrát jsme signalizoval předjetí přes sentinel, ale řidič vozu jedoucí přede mnou vůbec nereagoval. Ve snaze se dostat před něj jsme málem auto převrátili. Až když jsme ho předjížděli, tak jsme zjistili, že to není nikdo ze závodníků,“ líčil dramatické chvíle Janeček s tím, že doteď nepochopil, kde se mezi závodními auty televizní vůz vzal.

Posádka Toyoty Landcruiser 120 i přes veškeré problémy zajela v páté etapě sedmnáctý nejlepší čas a podařilo se jí posunout v průběžném pořadí na celkovém 22. místo. „Trať byla velmi technicky náročná. Škoda těch dvou chyb, kdy jsme si zajeli,“ dodal Janeček.

Zítra posádku Czech Dakar Teamu čeká šestá etapa téměř 700 kilometrů dlouhá z Janaozenu do Turkmenbaši. Jezdci při ní absolvují kromě dvou přejezdů v celkové délce184 kilometrů i 514 kilometrů dlouhou rychlostní zkoušku.



MŠ (Czech Dakar team)


 
 
Fotogalerie:   Hedbábná stezka 2009 - den pátý, foto týmu Míla Janáček

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose