www.car.cz
 

FIA GT 4 2009: Vladimír Hladík s Astonem Martin v portugalském Algarive spkojen !
     14.9.2009 00:22 - tisková zpráva


Poslední dva starty Evropského poháru GT 4 v portugalském Algarve byly skutečným finále tohoto seriálu. K vynikající úrovni závodů přispěl i brněnský pilot Vladimír Hladík ze stáje TechFuture.

„ Stalo se, co jsem předpokládal. Na závody přijeli jen jezdci, kteří se zajímali o celkové přední pozice. Takže tu byla skutečná evropská užší špička. Jsem rád, že se mně v této konkurenci dařilo, i když výsledky mohly být ještě lepší,“ konstatoval evidentně spokojený závodník. V obou jízdách dovedl svůj Aston Marin do cíle na šestém místě. Celkově nasbíral dvaadvacet bodů, kterého vynesly zpět do první desítky, celkově mu tedy patří právě desáté místo.

„V první jízdě jsem se prokousával ze sedmé příčky až do posledního kola jsem jezdil třetí. Jenže v posledním kole jsem měl kolizi s korvetou, po srážce jsem se roztočil a prorazil gumu. Je to škoda, ale opravdu jsem tomu nemohl zabránit, soupeř mě zavřel,“ komentoval první jízdu brněnský jezdec.

Do druhé jízdy vyjel s porouchanou pumpou od servořízení. Vůz naštěstí vydržel a bylo z toho zase nádherné šesté místo.

„Dokonce mě zrazovali, aby závod raději nejel. Jenže já jsem moc chtěl a vyplatilo se to. Šestá příčka je při tak vážném omezení doslova senzační,“ řekl Hladík.

Dobré výsledky avizoval už první volný trénink. Díky tomu, že v Algarve nestartovalo tolik jezdů, jako obvykle, mohl Hladík se svým týmem nakouknout, jak připravují auta ti nejlepší jezdci. A pro další trénink podle toho skutečně stihli i nějaké úpravy, především podvozku.

„V kvalifikaci mě sice zlobily tlumiče a dojel jsem osmý, ale celkově to byl zlepšení o tři vteřiny, což je neskutečně mnoho. Něco jsme odkoukali a jsem velice spokojený. Závody jsem popsal, bylo to opravdu vynikající. Nechci, aby to vyznělo jako sebechvála, ale myslím si, že se opravdu nemám za co stydět. Konečně jsme se dostali do evropské špičky, a to je veliký příslib pro příští sezónu,“ naznačil Hladík, že účastí v tomto seriálu počítá i do budoucna.

Celková desátá příčka je pro závodníka velikým povzbuzením. Dobrou formu chce potvrdit i o nadcházejícím víkendu, kdy spolu se Zdeňkem Dudou budou v Podzimní ceně Masarykova okruhu v Brně na Renaultu Clio hájit průběžné první místo v domácím mistrovství republiky ve vytrvalostních závodech.



Petr Vlach
Mluvčí stáje TechFuture


 
 
Fotogalerie:   Krásné Ecce Homo historic 2009 objektivem Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose