www.car.cz
 

BRT do Brna s novými tvářemi : s expilotem DTM i Danišem a Björkem
     18.9.2009 00:09 - tisková zpráva


DO BRNA TÝM MÍŘÍ SE ZAJÍMAVÝM HOSTEM

Most, 16.9. 2009

Podzimní cenou Masarykova okruhu u Brna bude o následujícím víkendu pokračovat Mezinárodní mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích. Bohemia Racing Team tu hodlá výrazně zasáhnout do bodování a zve si k tomu i zajímavého hosta, kterým je německý expilot DTM Daniel La Rosa. Kromě něj budou barvy BRT hájit i Slovák Ján Daniš a Švéd Thed Björk.

Od posledního mistrovského podniku v Mostě uplynul už měsíc a půl a vozy prošly v týmových dílnách důkladnou repasí. Vyřešen byl i problém s odsáváním oleje, který zastavil Tomáše Kostku hned v začátku mostecké tříhodinovky na začátku srpna. Tomáše čeká tento víkend pokračování DTM v Barceloně, přesto ale čtvrtek ještě věnuje týmovému testování a ladění auta v Brně.

„Přijde mi to naprosto logické a samozřejmé. Těším se navíc na setkání s lidmi z týmu a na dobrou náladu, která tu panuje. V pátek ráno pak sednu na letadlo a večer už na okruhu Catalunya pojedu Roll – Out v DTM. Budu myslet na kluky a oni prý budou myslet na mě. Budeme si prostě vzájemně držet palce,“ smál se Tomáš.

Do kokpitu speciálu DTM se opět vrací Ján Daniš, který už letos stál na nejvyšším stupínku podia, když v červnovém sprintu v Mostě dokázal zvítězit. Z rodného Karlskoga ve Švédsku míří do Brna i Thed Björk, jenž si v Česku s chutí užívá sílu a rychlost kevlarového speciálu. V domácím švédském mistrovství totiž letos závodí se strojem, který má řádově o dvěstěpadesát koní méně.

V bodovací tabulce je ovšem před posledním podnikem, který se jede za týden na Mantorp Parku, na bezkonkurenčně první pozici.

Bez problémů bylo dohodnuto i angažmá brněnského hosta BRT, kterým je Daniel La Rosa. Německý závodník, který po začátcích na motokárách a formulích postupoval do vyšších sfér motosportu, absolvoval i dvě sezóny v DTM a dosahoval umístění na bodovaných pozicích. „Dohodli jsme se velice rychle. Daniel je profesionál a start ve tříhodinovce s Audi A4 DTM okamžitě považoval za výzvu,“ řekl manažer BRT Petr Najman.

Podzimní cena Masarykova okruhu se podle meteorologů bude konat v příjemných podmínkách babího léta. Páteční volné tréninky pomohou k dokončení finálního vyladění strojů. Kvalifikace na vytrvalostní tříhodinový závod se tentokrát jede až v sobotu dopoledne v 10 hodin a 15 minut. Tříhodinovka pak startuje ve 14,00 hodin.

 

V neděli dopoledne, přesněji v 10,00 hodin začíná oficiální půlhodinový měřený trénink pro spritový závod. Ten bude odstartován odpoledne pět minut po čtrnácté hodině. Bohemia Racing Team do něj nasadí dva vozy Audi A4 DTM, které budou pilotovat Thed Björk a Ján Daniš.


odkazy:
http://www.brt.cz/
http://www.daniel-la-rosa.de
http://www.thedbjork.com/



Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz .

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

PR

 


 
 
Fotogalerie:   Ferrari Racing Days Brno 2009 a další krasavci objektivem Víti Klígla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose