www.car.cz
 

Král si druhým místem na Imole zajistil celkové třetí místo
     20.9.2009 20:32 - tisková zpráva


Po čtvrtém místě ze soboty startoval Josef z páté příčky na roštu. Stejně jako v sobotu mu i v neděli vyšel raketový start, kterým se vnějškem trati prosmýkl na třetí pozici za Alexandra Rossiho a Erika Janiše.

"Erik jel hodně opatrně a brzo brzdil. Takže po pár kolech se před něj dostal Rossi a pak i já. S Rossim se ale moc závodit nedalo. Při vyrovnanosti našich formulí a jeho jízdním stylu by to nevedlo k ničemu dobrému," s ironií líčil Josef po závodě.

Bodové součty po závěrečném závodě letošního ročníku formulové série byly brzy definitivní. Třetí Král po sobotě ztrácel na týmového kolegu Afanasijeva na druhé pozici sedm bodů. I kdyby v neděli vyhrál a zajel nejrychlejší kolo, víc, než právě oněch sedm bodů by nezískal. Afanasijev dokončil závod na třetím místě, za které bral čtyři body. Tím bylo také rozhodnuto a Král s celkovým součtem 62 zůstal na třetím místě celkově za druhým Afanasijevem, na jehož kontě bylo 68 bodů.

"Důležité je, že jsme se Sergejem vybojovali pro naši stáj JD Motorsport prvenství v poháru týmů. Když se ohlížím za celou sezónou, přesně vidím momenty, které ji negativně ovlivnily. Ve čtyřech z osmi víkendů mě zradila technika, v Pau jsem udělal jezdeckou chybu a včerejší bezprecedentní verdikt sportovních komisařů mi taky zrovna nepomohl.

Ale s celkovým třetím místem jsem nakonec spokojený a vidím to jako maximum možného. Každopádně chci moc poděkovat všem, kdo mi letos fandili a pomáhali. Mechanici, inženýři a celý tým odváděli skvělou práci, tak jsem se jim snad alespoň trochu odvděčil," dodal Josef Král.


"Josefův výkon v celé sezóně IFM hodnotíme určitě pozitivně," řekl Petr Najman, manažer Bohemia Racing Teamu, s jehož podporou Král letos závodil. "Předvedl, že má na to, aby jezdil na samé špici a v tak prestižním seriálu to je  jednoznačný úspěch.

 

Technická smůla a další věci, které ho potkaly, jsou prostě součástí motorsportu a můžou postihnout každého. Naše barvy v IFM prostě Josef obhájil se ctí," dodal Petr Najman.

Tisková informace BRT


 
 
Fotogalerie:   Trucky v Mostě 2009 objektivem Davida Fejgla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose