www.car.cz
 

Slušný vstup pro juniory Kašpárkova týmu do brněnské Podzimní ceny
     21.9.2009 13:42 - tisková zpráva


Výborný vstup pro juniory do brněnské Podzimní ceny

Tři kvalifikační jízdy a tříhodinový vytrvalostní závod čekal na dvojici jezdců EHRT v sobotním programu na Masarykově okruhu při Podzimní ceně. Tomáš a Jan Kašpárkovi nastoupili do dvojice kvalifikací formulové divize 3, která je jejich letošní prioritou a následně do měřeného tréninku, který rozhodl o jejich postavení na startovním roštu vytrvalostního závodu, ve kterém startovali premiérově s Renaultem Clio Cup. Dvojici šternberských pilotů doplnil při tomto závodě Milan Kusý Jr., který s týmem EHRT spolupracuje již od počátku letošního roku.

„Pátý čas v kvalifikaci, nic neznamená. Nejedná se o sprint, ale o vytrvalost. Naším cílem je posbírat co nejvíce zkušeností, vyvarovat se zbytečným chybám a jet konstantní časy. Pokud nám tento plán vyjde a přidá se trocha štěstí snad se dostaví i nějaký výsledek,“ hlásala dvojice „týmových bossů“ Milanové Kašpárek a Kusý senior po dopolední kvalifikaci vytrvalostního závodu. 

 Úvod tříhodinového závodu byl svěřen do rukou Honzi Kašpárka, který si odbyl svoji premiéru ve dvoulitrovém cestovním voze i ve vytrvalostním závodě. Střídání jezdců bylo naplánováno po hodinových intervalech. Honza za svůj úsek předvedl vyrovnanou a bezchybnou jízdu a tak mohl bílé Clio předávat svému bratrovi Tomášovi na čtvrté pozici s minimálním odstupem na třetí Hondu S2000.  Tom se obdobně držel týmových pokynů a udržoval nastolené tempo.

 Po polovině závodu se navíc startovní číslo 51 objevilo na třetí pozici průběžného pořadí dvoulitrů, když technické problémy odsunuly doposud třetí Hondu bratří Foukalů až právě za Renaulta Ecce Homo Racing Teamu. Vynikající třetí místo se podařilo udržet až do konce druhého úseku. 

Závěrečná hodina patřila Milanovi Kusému mladšímu. Ten strávil prvních dvacet minut své jízdy za safety car, protože na velké části okruhu byl odklízen uniklý olej z jednoho ze závodních vozů. Poslední půl hodinu se snažil udržet slibný náskok a hlavně třetí pozici, která zajišťovala umístění na stupních vítězů.

Tohoto výsledku se také nakonec podařilo dosáhnout. Trojice Milan Kusý ml., Honza a Tomáš Kašpárek si vyjeli při Podzimní ceně Masarykova okruhu za volantem Renaultu Clio Cup bronzovou pozici mezi cestovními vozy do 2 litrů.   V nedělním programu čeká na Ecce Homo Racing Team trojice závodů.

Dva závody divize 3, kde opět budou startovat Tomáš a Honza, ukončí letošní formulovou okruhovou sezónu. Ve sprintu divize 4 se představí po roce Milan Kašpárek s Audi TT-R DTM.

Nedělní program Podzimní ceny Masarykova okruhu:


09.05 - 09.50 1. Závod / Divize 3 - 10 kol
10.00 - 10.30 Kvalifikace Divize 4 - sprint (nad 2000 ccm)
13.30 - 14.15 2. Závod / Divize 3 - 10 kol
14.25 - 15.10 Závod / Divize 4 - sprint (nad 2000 ccm)

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Olympia supermoto show 2009 v Brně, foto Dušan Belica

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose