www.car.cz
 

DTM: Osmý podnik dokončil Tomáš Kostka na šestnácté pozici, opět nejlepším nováčkem
     21.9.2009 21:18 - tisková zpráva


Kostka dojel v Barceloně šestnáctý

 

Barcelona, 20.9. 2009

 

Osmý podnik letošního ročníku DTM dokončil Tomáš Kostka na šestnácté pozici, opět nejlépe mezi dvouletými vozy a před svými týmovými kolegy. Na okruhu Catalunya u Barcelony dokázal pilot stáje KOLLES Futurecom - BRT, že mezi srovnatelnými soupeři nemá přemožitele a jako hlavní zisk z dalšího dokončeného podniku v prestižním šampionátu vidí nový příděl cenných zkušeností.

 

Tomáš po devatenáctém místě z kvalifikace startoval nakonec osmnáctý, protože na dvacátou pozici se musel po výměně motoru postavit Ralf Schumacher. "To byla věc, které jsme se všichni trochu báli, protože bylo jasné, že Ralf na nás moc ohledů brát nebude a pohrne se dopředu," líčil Tomáš. "Mně start vyšel výborně a je pravda, že jsem hned po něm takovou drobnější ránu dostal, pravděpodobně právě od Schumachera.

 

Povedlo se mi ale předjet kolegu Seidlitze a snažil jsem se před ním i Christianem Bakkerudem vytvořit si potřebný odstup. To se mi povedlo a jel jsem osmnáctý. Je pravda, že ve druhé půlce hodně zlobilo řízení a vibrace od přední nápravy byly hodně silné. Nejen mně taky v tom vedru odcházely hlavně zadní pneumatiky. Vždycky po výměně auto drželo tak tři kola a pak začala velká klouzaná," řekl Tomáš.

 

V cíli byl nakonec na šestnácté pozici, samozřejmě před oběma kolegy z týmu Colina Kollese. Za zajímavé rozhodně považuje, že mu chybělo jen deset sekund na Susie Stoddart s vozem evoluce 2008. "Ten minimální odstup mi signalizovali z boxů a kdyby auto tolik neklouzalo, ještě bych se snažil dostat se před ní.

 

V konci mě předjela skupinka na prvním až pátém místě a je fakt, že v té fázi jsem jezdil jen o pár desetin pomaleji, než oni. Nakonec jsem ale zvolil spíš uvážlivé chování, abych závod dokončil. Trápila mě navíc ještě další závada. Někde praskl nějaký kryt výfuku a mě přímo na pravou nohu fučel žhavý vzduch. To grilování v kokpitu tedy rozhodně nic příjemného  nebylo," doplnil Tomáš.

 

Za necelý měsíc se celý kolotoč DTM přesune do Francie, kde šampionát pokračuje devátým podnikem na okruhu v Dijonu - Prenois. Také tam se Tomáš Kostka bude snažit o to, aby se prosadil mezi soupeři na srovnatelných vozech.

 

Dosavadními stabilními výkony zatím dokazuje, že tento cíl plnit umí.   

 

 

 

odkazy:

http://www.brt.cz/

http://www.tomas-kostka.com/

http://www.dtm.de/ 

http://www.circuitcat.com/

 

Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz .

 

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

PR


 
 
Fotogalerie:   Zákulisí závodu WTCC 2009 v Imole objektivem Pavla Jelíinka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose