www.car.cz
 

Stará Živohošť ožije rychlými vozy již tento pátek
     29.9.2009 17:17 - tisková zpráva


 Stará Živohošť, před závody

 V pátek 2. 10. se sejdeme na přejímkách k poslednímu bodovanému závodu seriálu ČAM B&B elektro cup. Závod je jednodenní a pojede se na nové trati. Na závodníky čeká 2600 m dlouhá trať, zřejmě doplněná o retardér.

  Start první tréninkové jízdy je naplánován v sobotu ráno na 8:10, první závodní jízda má oficiální čas startu prvního auta ve 13:30, ale je možná pružná operativní změna, podle průběhu tréninku. Diváky prosíme o respektování zakázaných prostor a v diváckých zónách o slušné a rozumné chování a o spolupráci s traťovými komisaři v zájmu hladkého průběhu závodů.

 K závodu je přihlášeno skoro sto současných závodních vozů a přes třicet historických vozů. I když ve většině tříd je o vítězích rozhodnuto, v soubojích o další pořadí v závěrečné klasifikaci jednotlivých tříd nás ještě čekají napínavé chvíle. Největší boj nás čeká v nejsilnějších seriových autech.

Danča Komárková hájí čtyřbodový náskok před Teemu Tirronenem a sedmidový rozdíl ve prospěch Jirky Háka je na třetím a čtvrtém místě mezi Jirkou a Martinem Moravcem. Zajímavý až do poslední jízdy bude také souboj o druhé místo v E12000 mezi loňským Mistrem, Milošem Langem a Pavlem Černým /dělí je pouhý bod/.

V Poháru diesel je také několik adeptů na titul, bude zajímavé jakému ropáku bude kopec vyhovovat nejvíce. Zřejmě to bude zároveň i absolutní vítěz  Poháru Diesel.

  Příjemným překvapením bude start krásných veteránů z Německa, z nichž dva startovali  již na loňském Berouně. Jistě potěší I účast Miroslava Adámka, který ještě může zabojovat o třetí místo ve třídě.  Ovšem Josef Srnský není nejlehčí soupeř... Také se představí loňský Mistr  ÚAMK v královské třídě veteránů, který se letos stáhl do ústraní, Ondra Lorenz  na vyšperkovaném Audi Quattro.

  V sobotu večer po závodech se odehraje slavnostní vyhlášení na parníku, že bychom vymysleli něco na havarující z první tréninkové jízdy? Jenom bych prosil s oslavami na lodi opatrně, naposledy, když se námořníci na Auroře opili, tak se vsázeli, kdo z děla trefí vrata Zimního palace a jak to dopadlo, všichni víme!

 Ani vypouštění přehrady nebude povoleno!

 Jarda Malík


 
 
Fotogalerie:   Brno Soběšice 2009 objektivem Jardy Marečka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose