www.car.cz
 

Marek Rybníček vítězem letošního ročníku KW Berg-Trophy 2009
     1.10.2009 20:19 - tisková zpráva


Krásný dárek si dal do vínku ke svým devětadvacetinám, které zanedlouho oslaví,  Marek Rybníček z Březníku nedaleko Náměště nad Oslavou. O tom, že se jezdec Liqui Moly Komvet Racing Teamu stal absolutním vítězem letošního ročníku Berg-Trophy v závodech automobilů do vrchu, se rozhodlo  na trati v Divákách u Hustopečí. Marek v sobotním závodě skončil druhý a nedělní závod vyhrál.

 

Tímto se při započítávání šestnácti nejlepších výsledků rozhodlo o zisku titulu ještě před závěrečným dvojzávodem, který se pojede ve slovenském Zvolenu.

 

        Marek Rybníček  vybojoval celkem 279 započítatelných bodů a porazil svého největšího rivala, Aleše Mlejnka z Liberce, který startoval s formulovým vozem Opel Lotus o 49 bodů. Přesto v některých závodech rozhodvaly o jejich vzájemném umístění  tisíciny sekund.

 

       Marek nevstupoval do  seriálu přiliš nadšený z velkého počtu závodů. První absolutní vítězství na Jankovom vršku v Bánovcích nad Bebravou a následně dvojí triumf  na domácím Zámeckém vrchu ho doslava „nakoply“ k výborným výkonům, které mu přinesly skvělé  prvenství. Osmnáct startů, devět vítězných závodů, nejhorší umístění čtvrté místo, jeden nedokončený závod,  k tomu lze dodat jediné, že letošní titul je v těch nejlepších rukou.

 

     „Zisk titulu nebyl dílem náhody, ale je to odměna za mé celoroční výkony. Vítězství by ale nebylo, kdyby neodvedl  stoprocentně svoji práci  na mém voze Mitsubishi Colt EVO 550 tým mechaniků Komvet Racing Teamu, při přípravě vozu v dílně i   v průběhu mezi  jednotlivými jízdami a závody a  velký podíl má i můj velký kamarád David Komárek.

 

Chci poděkovat všem sponzorům, kteří mně materiálně a finančně pomohli zabezpečit starty v závodech po celou sezónu. Dále všem, kteří mně vytvořili co možná nejlepší podmínky v zázemí týmu , myslím tím manželku, rodiče, příbuzné, přátele a fanoušky.

 

Nečekal jsem, že při své prvé účasti v Berg – Trophy se stanu vítězem. O to víc mně tento výsledek zavazuje pro další sezónu“ řekl šťastný vítěz Marek Rybníček.      

 

Tisková zpráva Liqui Moly Racing Teamu


 
 
Fotogalerie:   Zákulisí v Imole 2009 objektivem Pavla Jelíinka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose