www.car.cz
 

Olympijská vítězka Barbora Špotáková přijela do Imoly za Smržem
     1.10.2009 23:41 - tisková zpráva


Vzácná návštěva
 
Olympijská vítězka Barbora Špotáková přijala pozvání Jakuba Smrže a navštívila italskou Imolu, kde sledovala víkendové závody MS Superbiků.
 
Vždycky je něco poprvé a pro světovou rekordmanku a olympijskou vítězku v hodu oštěpem, byla návštěva zákulisí světových Superbiků, premiérovým nahlédnutím do motocyklového závodního světa vůbec. Kuba Smrž svou tréninkovou partnerku z Dukly Praha zval již dříve, ale prostě to nikdy neklaplo. A tak to bylo i pro něj příjemné překvapení, když se v paddocku objevila. A tak vznikl i kraťoučký rozhovor na téma motorky a něco okolo nich.
 
Kdo přišel s nápadem návštěvy motocyklových závodů a jak se ti líbila realita tohoto sportu?

Samotnou by mne přijet nenapadlo, i když je pravda, že doma se občas na motocyklové závody dívám. Jakub mne zval už dříve, ale nikdy to nevycházelo časově, nyní se to však hodilo, neboť jsem byla v Itálii na krátké dovolené. A protože když jednou něco slíbím, tak jsem svůj slib chtěla dodržet. Navíc v Itálii má motocyklový sport obrovskou historii a stejně velkou popularitu. Pro mne to je obrovský zážitek, protože jsem si vůbec nedovedla představit, jak to celý funguje.

V každém případě musím přiznat, že motocyklový sport je zábavnější než třeba formule, protože se mnohem častěji něco děje. Navíc jsem díky Kubovi nahlédla mnohem více pod pokličku a to z mnoha různých úhlů. Je něco jiného být jen divák na trati, kde jsem mimochodem fandila společně s Kubovým fanklubem a je něco jiného stát na startovním roštu závodní dráhy a cítit to napětí a emoce, které jsou ve vzduchu před startem. I když jsem vlastně laik, tak i pohled na poslední šikanu z VIP lóže mi nabídnul sledovat ty malé rozdíly, jenž se v technických pasážích projeví. Takže fakt skvělý!

V zimní přípravě se dost často setkáváte při fyzické přípravě a nyní jsi to viděla na živo. Jak by si zhodnotila náročnost motocyklového sportu a to jak se na něj Kuba připravuje?

Že to je fyzicky náročné jsem věděla a podle toho co jsem mohla sledovat, tak Jakub dělá pro fyzickou přípravu opravdu hodně, neboť je opravdu potřeba, aby tu fyzičku daný jezdec opravdu měl. Navíc však musí být i technicky vybavený a to získává v průběhu celé své sportovní kariéry.

Rozdíl mezi atletikou a motocyklovým sportem je v tom, že v atletice jste „táhnuti“ jedním trenérem a v motocyklovým sportu jste opravdu sami za sebe. Vše záleží od Vás samotných, zda budete dobří či ne! Samozřejmě i na rodičích, kteří děti k tomu vedou, ale není tady prostě ten trenér, který nad Vámi stojí a každý den  Vás „drtí“!

Změnil se tímto víkendem i tvůj náhled na motorkáře?

Já jsem ho vlastně už změnila loni po Olympiádě, protože mne pražská doprava lezla hodně na nervy a můj přítel mi daroval skútr stopětadvacítku, který si nemůžu vynachválit. Svůj skútr miluju a nejezdím s ním jenom po městě. Vím, že to není motorka, ale papíry na ní „ještě“ nemám. V budoucnu když už něco, tak žádnou sportovní nechci, spíše něco na výlety. To je mému stylu bližší.

Přijedeš se podívat znova?

Určitě ráda, ale vidím to až tak někdy zase na podzim po sezóně, kdy už bude klid. Byl to super zážitek a skvěle jsem si odpočinula.
 
MPAFoto.com
 
PR

 
 
Fotogalerie:   WTCC 2009 v Imole - a další závody objektivem Pavla Jelíinka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose