www.car.cz
 

Tomáš Enge s prototypem typu Daytona pojede v Miami
     8.10.2009 18:07 - tisková zpráva


Grand-Am - Tomáš Enge posilou Alegra Motorsport pro domácí závod v Miami - (08.10.2009)

Po úspěšné sezoně strávené ve službách továrního týmu Aston Martin se sportovním prototypem třídy LMP1 se Tomáš Enge vrací na americké tratě, kde se s prototypem typu Daytona zúčastní víkendového závodu v Miami, který uzavře letošní kalendář šampionátu Grand-Am. Liberecký závodník bude stejně jako v lednové čtyřiadvacetihodinovce v Daytoně hájit barvy týmu Alegra Motorsports.
Car Wraps www.nascarwraps.com
Sezonu Grand-Am uzavře sobotní závod v Homesteadu (Miami) vypsaný na dvě a půl hodiny. V jeho průběhu se bude Tomáš Enge za volantem prototypu BMW/Riley se startovním číslem 22 střídat s Američany Terrym Borchellerem a Carlosem de Quesadou. Český závodník se do Grand-Am vrací po devítiměsíční přestávce, přesto na něj čeká důvěrně známé prostředí: s týmem Alegra Motorsports startoval v lednu v Daytoně, s vedením stáje byl v kontaktu po celý rok a v nedávné minulosti navíc dobře poznal závodní dráhu v Homesteadu.

Alegra Motorsports letos v Grand-Am absolvoval pouze omezený program a část sezony vynechával. V Miami ale tým jede domácí závod, neboť sídlí na Floridě. Všichni členové týmu se proto chtějí předvést co nejlépe a budou usilovat o dobrý výsledek. K němu má svými výkony pomoci také Tomáš Enge, jenž v roce 2005 v Homesteadu absolvoval první závod IRL s týmem Panther Racing a poznal tak oválovou variantu zdejšího autodromu a později zde závodil i na okruhu určeném pro Grand-Am, který z části využívá ovál a z části je tvořen technickou částí uvnitř oválu.

Tomáš Enge: „Jsem velice rád, že jsme na poslední chvíli dostali nabídku, abych s Alegra Motorsports startoval v Miami. Velice se na tento závod těším, protože prototypy typu Daytona jsou velice pěkná závodní auta a jízda s nimi je zážitek.

Hodně se to podobá závodění s vozy třídy GT1, ať jde o výkon nebo podvozek. Srovnatelné jsou i časy, které vozy obou kategorií dosahují. Zdejší trať znám velice dobře, už jsme zde absolvoval jak závody, tak rozsáhlé testování, a proto věřím, že týmu pomohu dosáhnout dobrého výsledku. Také se velice těším na skvělou atmosféru, která závody v Americe provází.“

Kvalifikace posledního závodu Grand-Am 2009 třídy Daytona Prototypes se v Homesteadu uskuteční v pátek 9. října od 20:45 do 21:00 hod SEČ, závod startuje v sobotu 10. října v 19:08 hod SEČ.

Časový harmonogram závodního víkendu Grand-Am v Homesteadu:


čtvrtek 08/10
20:00 - 22:30 SEČ volný trénink
pátek 09/10
17:00 - 17:30 SEČ volný trénink
20:45 - 21:00 SEČ kvalifikace Daytona Prototypes
sobota 10/10
19:08 - 21:38 SEČ závod (max. 2,5 hod) 



Kompletní časový harmonogram závodního víkendu naleznete ZDE
Startovní listinu naleznete ZDE

UŽITEČNÉ ODKAZY


Oficiální stránky Grand-Am www.grand-am.com
Oficiální stránky Homestead Miami Speedway www.homesteadmiamispeedway.com
Oficiální stránky Alegra Motorsports www.alegramotorsports.com
Oficiální stránky Tomáše Engeho www.tomas-enge.cz
Oficiální stránky BPA sport marketing www.bpa.cz

BPA


 
 
Fotogalerie:   Letní Most 2009 - tříhodinovka a vítězný MB DTM, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose