www.car.cz
 

Kvůli diskvalifikaci skončila vítězná série Buggyry v Poháru konstruktérů
     9.10.2009 00:13 - tisková zpráva


Konec vítězné série!

Přestože se závod v Jaramě 2009 zapsal zlatým písmem do historie roudnického týmu, přinesl vedle titulu Davida Vršeckého Buggyře vůbec první prohru v Poháru konstruktérů!

Ač je to k nevíře, podlehla Buggyra týmům MAN/Hahn a MAN/Bernau. Nutno říci, že bossy obou týmů nedovedlo toto zjištění do stavu přehnané euforie. Více, než mimořádné schopnosti jezdců se totiž na této skutečnosti podepsala diskvalifikace Markuse Bösigera z celého závodního víkendu.

"Někteří lidi už konečně vědí, jak lze porážet Buggyru. Stačí v každém závodě jednoho z jezdců diskvalifikovat. Nejlépe z celého závodního víkendu. Jistota je jistota," tvrdil se smíchem švýcarský trucker před svým odjezdem z Jaramy.

Nad koncem vítězné série trvající neuvěřitelných sedmadvacet závodů příliš netesknil ani David Vršecký. Vzhledem k vývoji šampionátu měl dvojnásobný mistr Evropy přece jen příjemnější starosti, než řešit Pohár konstruktérů, který Buggyra obhájila s předstihem tří závodů. "Každopádně budeme si na to muset sednout a z neúspěchu vyvodit důsledky. Už by se to nemělo opakovat," tvrdil David s vážnou tváří.

Za svůj výkon se však nemusel rozhodně stydět. Ač sám voják v poli, dokázal v součtu porazit dvojici Altenstrasser – Vojtíšek z týmu Renault. "Ani jsem neměl čas to s Frantou pořádně probrat. O našem jaramském bronzu ale rozhodl Vojta Loupal. Dvě kola před koncem závodu s hendikepem mi hlásil do vysílačky, že pokud předjedu Altenstrassera, budeme celkově třetí. Tak jsem přidal plyn. Dobrá věc se nakonec podařila."

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Buggyra a David Vršecký v nedělní Jaramě 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose