www.car.cz
 

Jiří Janák i letos usedne do Audi A4 DTM týmu BRT, ale i do Mičánkova porsche
     14.10.2009 17:22 - tisková zpráva


Janák bude mít na Epilogu hodně napilno

Jiří Janák i letos usedne do Audi A4 DTM týmu Bohemia Racing Team. Již potřetí tak bude hájit barvy jednoho z nejúspěšnějších českých týmů a velkého favorita blížícího se brněnského podniku. Očekávaná bitva mezi speciály DTM Milana Maděryče a Antonína Charouze tak už zanedlouho dozná vítěze.

Janák, Kostka, Björk, la Rosa - to je kvarteto, do kterého BRT vkládá důvěru, a od kterého očekává úspěch. Tyto plány nejsou ani přehnané, ani nereálné. Trojice pilotů se v kokpitu Audi střídala už ve dvou předchozích ročnících a vždycky to dotáhla na stupně vítězů – jednou jako absolutně nejrychlejší posádka, podruhé si dojela pro 2. místo.

Změna nastává jen jedna - Milana Maděryče za volantem vystřídá Němec Daniel la Rosa. Pro Jiřího Janáka je Epilog nejen prestižní, ale především srdeční záležitost.

„Každé svezení ve speciálu DTM je malý svátek. Navíc, když se k tomu přidá profesionalita týmu BRT, je to dokonalá kombinace. Šance jsou velké, ale uvidíme, na čí stranu se přikloní to důležité závodní štěstí.“ Menší generálku na Epilog absolvoval Janák s týmem Milana Maděryče před dvěma týdny v Monze. Kromě trofeje za první místo v jednom ze dvou tamních závodů si odnášel i spokojenost, o kterou se zasloužila perfektní práce týmu.

Janák však na Epilogu nebude posilou jen týmu BRT. Sekundovat bude i Jiřímu Mičánkovi, jr. a Martinovi Jermanovi v Porsche. Mičánek s Jermanem mají našlápnuto na titul mistrů v rámci vytrvalostních závodů MMČR, k čemu jim na Podzimní ceně Masarykova okruhu přispěl právě Janák. Tým proto o jeho služby opět projevil zájem, tentokrát s cílem korunovat sezónu úspěchem.

Zdá se, že Jiřího Janáka tento víkend čeká opravdu nabitá sobota a diváky zase malé české Le Mans.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2008 a totálně sešrotované AUDI DTM, foto R. Holub

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose