www.car.cz
 

BRT vzdalo brněnský nebezpečný závod
     18.10.2009 10:43 - tisková zpráva


Přípravy na účast při brněnském finálovém podniku, který se v sobotu jede na Masarykově okruhu pod tradičním názvem Epilog, zhatilo počasí. Bohemia Racing Team pro šestihodinovku nominoval silnou sestavu a i technika byla připravena na víc, než sto procent. Čtvrteční volné testy však všechny přivedly ke zjištění, že závodit na mokru a sněhu při teplotách jen slabě nad nulou by byl nezodpovědný risk.

Při Epilogu měla vůz Audi A4 DTM pilotovat ambiciózní posádka ve složení Daniel La Rosa, Thed Björk, Jiří Janák a Tomáš Kostka. Vůz se podařilo vyladit do skutečně skvělé kondice. Jenže prudké ochlazení, které přišlo ve středu, v podstatě znemožnilo jakékoli pokusy o jízdu na hraně, která je při závodění nezbytností. "Ani mokré obutí z nejměkčí směsi nemělo potřebný grip. Teplota dvou stupňů Celsia a déšť se sněhem odpovídají spíš přelomu listopadu a prosince," řekl manažer BRT Petr Najman.

"Řešili jsme tu otázku hodně dlouho. Srdce by velelo jet, protože jsme tentokrát měli našlápnuto opravdu hodně vysoko. Chtěli jsme prolomit i smůlu, která nás letos ve vytrvalostních závodech pronásledovala a všechno napovídalo, že bychom měli hodně vysoké šance na vítězství. Situace nás nakonec utvrdila v rozhodnutí sbalit se a Brno předčasně opustit. Nad srdcem v tomhle případě prostě musel zvítězit rozum," dodal.

Velice podobně uvažovali i soupeři ve vedlejších boxech a Epilogu se nebude účastnit ani Sauto Racing Team s konkurenčními Mercedesy. Také jejich výkonné stroje měly na kluzké trati veliké problémy a ani jejich piloti neměli příliš chuti riskovat na takovém povrchu nehodu a škodu na technice. "Byl by to hodně nepříjemný závěr sezóny. Nemá cenu zastírat, že nás to mrzí, ale je snad pochopitelné, že jiné řešení k dispozici nebylo," řekl závěrem Petr Najman.

TZ BRT


 
 
Fotogalerie:   PCMO 2009 a Ferrari týmu Ed Hardy objektivem Vládi Rožánka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose