www.car.cz
 

Mičánek s Jermanem potvrdili titul vítězstvím v Epilogu
     18.10.2009 16:41 - tisková zpráva


Zcela jednoznačným vítězstvím v Epilogu v divizi 4 ve třídě do 3500 ccm potvrdili Jiří Mičánek s Martinem Jermanem s porschem 997 zisk titulu letošních mistrů České republiky. Tyto dva jezdce doplnil v posádce, stejně jako při Podzimní ceně Brna, Jiří Janák. Pouze v této třídě byl před Epilogem ještě otevřený boj o titul, ve zbývajících třídách už byli mistři jasní. V absolutní klasifikaci získal titul Antonín Charouz na voze Mercedes Benz DTM, který už v Brně nestatoval.
Jiřího Mičánka navíc dobrý výsledek v Epilogu vynesl s objemově mnohem slabším vozem i na konečné třetí místo v absolutní klasifikaci. Epilog se jel na šest hodin, ale o domácích mistrech rozhodovalo už pořadí po polovině závodu - po třech hodinách. Absolutní vítězství si při absenci vozů DTM odnesli otec Alexender Talkanitsa se stejnojmenným synem z Rakouska na Corvetě.
"I když nám stačilo k titulu páté místo, cesta k úspěchu nebyla jednoduchá. Dařilo se nám už v kvalifikaci, kde jsme byli nejrychlejší," řekl po závodě Jiří Mičánek. Největšími soupeři vítězné posádky byli Robert Šenkýř s Petrem Vencálkem na voze BMW M3, kteří ve tříhodinovce zůstali o kolo zpět. Za předjetí soupeřů při žluté vlajce přitom musela vítězná posádka projet depem, náskok jim zkazil i safety car.
"Obě auta našich největších soupeřů Roberta Šenkýře a Petra Vacíka jsme měli pod kontrolou a udržovali jsme si náskok. Jeli jsme v klidu a na jistotu. První místo je příjemný bonus k titulu," dodal Jiří Mičánek.
Martin Jerman si přidal ke svému vrchařskému titulu v sobotu i titul v závodě na okruzích. "Okruhového titulu si cením více, je prestižnější. Před sezonou jsem s takovým výsledkem nepočítal. Ale po průběhu sezony se už dalo předpokládat, že na úspěch dosáhneme. Hlavně jsme chtěli dojet, protože za tři hodiny se může leccos stát. První dvě hodiny byla práce, potom už zábava," uvedl Martin Jerman, jenž by chtěl pokračovat i v příští sezoně v Mičánkově týmu. "Je silně profesionální a je zde také bezvadná parta," vyhodnotil Jerman přednosti týmu.
Závod rozjížděl Jiří Janák, který si krátké působení v Mičánkově týmu také pochvaloval. "Mohu výsledky hodnotit naprosto pozitivně, protože jsme oba závody vyhráli," poznamenal Janák, který považuje oba starty i za určitou náplast na předcházející problémy v této sezoně. Co bude v příštím roce si zatím Jirka Janák neodvažuje odhadovat. "Vím, co bych chtěl. Ale co skutečně bude, v tuto chvíli netuším. Netuší to ani lidé okolo mě. Je nyní nejistá doba, kdy ani jezdci na špičkové úrovni neví, co pojedou," naznačil Janák nejistou budoucnost.
Čtvrté místo vybojoval v Epilogu ve třídě do 2000 ccm ve své české závodní premiéře Tomáš Mičánek společně s Josefem Šmardou a Tomášem Bugnerem na Renaultu Clio. Sedmnáctiletý Tomáš pilotoval vůz až v závěrečných dvou hodinách za tmy. Vedl si s rutinou zkušeného jezdce a ze šestého místa se postupně probojoval až pod stupně vítězů. Prvenství si vybojovali v této třídě s převahou obhájci titulu Vladimír Hladík se Zdeňkem Dudou.
"Za tmy jsem závodil poprvé. Se čtvrtým místem jsem spokojen, jelikož jsme jeli se starým modelem Renault Clio a startovali v těžké konkurenci ze zadních pozic. Jel jsem takovým tempem, abych všechno ustál," zhodnotil svoje vystoupení Tomáš Mičánek.

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT3 2009 na Paul Ricard- neděle, foto K.Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose