www.car.cz
 

DTM 2009 míří do finále: Na německý Hockenheim se chystá i Tomáš Kostka
     22.10.2009 12:38 - tisková zpráva


TOMÁŠE KOSTKU ČEKÁ ZÁVĚREČNÝ PODNIK DTM

Jedna z nejprestižnějších okruhových sérií světa, německý Deutsche Tourenwagen Masters
, se blíží k letošnímu finále. Na Hockenheim tedy míří i Tomáš Kostka, pilot privátní stáje KOLLES Futurecom – BRT a do Badenska – Würtenberska odjíždí se smíšenými pocity. Opět se velice těší na atmosféru špičkového podniku, zároveň jej ale mrzí, že tato sezóna DTM končí.

Jezdec je jako obvykle velice dobře připraven a alespoň podle svých slov rozhodně nic nepodcenil. Věnoval se fyzické kondici, ale i vědomostní přípravě. „Studoval jsem data, kterých je z tohoto okruhu k dispozici skutečně veliké množství. V záznamech je vidět každé přidání plynu, každé přibrždění i sebemenší propružení tlumiče. Hodně to vypovídá o charakteru trati a data vynesená na její profil člověku v podstatě simulují jízdu. Hockenheimring znám dost dobře a pojedeme opět tu konfiguraci, která se zde jela v květnu jako první podnik letošního ročníku DTM. Musím se přiznat, že už se na ten kolotoč moc a moc těším,“ řekl před odjezdem do Německa Tomáš.

Zároveň ale pokračoval s poněkud zachmuřeným čelem v úvahách na téma finálového víkendu DTM: „To, jak moc se těším, mi trochu kalí fakt, že to je skutečně finále letošní sezóny. Uvědomuju si, že mi to všechno bude strašně moc chybět. Atmosféra v týmu, napětí, adrenalin, ale i vtipkování s mechaniky a inženýry. Zima, i když ji jinak mám rád, bude letos nejspíš nekonečná,“ řekl Tomáš.

Na Hockenheimringu se chystá tradičně velkolepý závěr sezóny DTM. Značky Audi a Mercedes se tu letos naposledy utkají a obě ve svých materiálech tvrdí, že vítězství bude jejich. Letošní dosavadní bilance je velmi vyrovnaná. Mezi jezdci vede Timo Schneider jezdící s Audi před Paffettem na Mercedesu, ale mezi týmy vede Salzgitter Mercedes před Audi Sport Team Abt. „My na dvouletých autech do bodování logicky nezasahujeme. Na Hockenu bych každopádně chtěl dodržet tradici a být nejlepší mezi auty evoluce 2007. V květnu se mi to tam povedlo. Ve většině ostatních závodů taky, jen na Zandvoortu a na Norisringu jsem to nedodržel. Tak už se jen na závěr budu znovu opakovat. Moc se do Německa těším,“ řekl Tomáš.

Páteční roll – out začíná v 16 hodin a 50 minut. Sobotní volný trénink začne už v 8 hodin a 55 minut a kvalifikace se jede odpoledne ve 13 hodin 50 minut. Neděle pak přinese hlavní bod programu a po předstartovní proceduře vyrazí dvacítka speciálů DTM do závodu ve dvě odpoledne. Na trati dlouhé přes čtyři a půl kilometru se pojede přes hodinu a jezdce bude čekat celkem 39 kol. Jako obvykle budou tréninky i závod k vidění živě na německé Das Erste, anebo českém kabelovém kanálu Sport5.


odkazy:
http://www.brt.cz/  
http://www.dtm.de  
http://www.hockenheimring.de  


Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

PR


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2009 objektivem Dušana Beliici

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose