www.car.cz
 

Finálový podnik DTM na Hockenheimringu začal pro Tomáše Kostku slušně !
     24.10.2009 23:56 - tisková zpráva


TOMÁŠ KOSTKA PO KVALIFIKACI OSMNÁCTÝ

Hockenheim, 24.10. 2009

Finálový podnik DTM na legendárním Hockenheimringu je v plném proudu. V sobotní odpolední kvalifikaci Tomáš Kostka zopakoval svůj obvyklý výkon, když zajel osmnáctý nejrychlejší čas a předčil své stájové kolegy na dvouletých autech. Sobotní večer ale prožívá v čekání na verdikt inženýrů ohledně motoru. Agregát totiž během sobotních jízd vykazoval pokles výkonu.

Už po pátečním roll – outu Tomáš cítil, že s motorem není všechno v pořádku. V určitých otáčkách ho především jeho zvuk přesvědčoval, že bude nezbytná důkladná kontrola. „Problém byl i s výkonem. Na druhou stranu dopoledne ve volném tréninku jsme dlouho jeli na mokru a pokud člověk nesahá na samou hranu možností, což na kluzké trati nejde, drobné výchylky ve výkonu se nepoznají,“ líčil Tomáš.

„Taky jsem se proletěl trávou podél trati, ale musím dodat, že jsem rozhodně nebyl sám. V kvalifikaci už se jelo na suchu a pro mě je důležité, že jsem byl zase rychlejší, než Christian Bakkerud i Johannes Seidlitz. Teď je podstatné, co se dozvím od inženýra, který na základě mých podnětů podrobuje s mechaniky motor důkladné kontrole. Zatím nevím nic konkrétního, vím jenom, že pokud by ho museli měnit, startoval bych zítra úplně z posledního místa,“ dodal Tomáš.

Pilot tedy bude mnohem moudřejší dopoledne, kdy se pojede warm – up. V tu dobu už také bude definitivně jasný osud motoru. Závěrečná hlavní bitva letošního ročníku DTM na Hockenheimringu pak bude odstartována jako obvykle ve 14 hodin a jezdce bude čekat celkem 39 kol.



odkazy:
http://www.brt.cz/  
http://www.dtm.de  
http://www.hockenheimring.de  


Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

PR


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2009 a vzpomínky na právě ukončenou kariéru Antonína Charouze, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose