www.car.cz
 

První testy F2 v Abu Dhabi Josefa Krále s týmem Super Nova začal výborně!
     25.10.2009 00:07 - tisková zpráva


KRÁL NA TESTECH GP2 V ABU DHABI POSTUPUJE VZHŮRU

Abu Dhabi, 24.10. 2009

První kolo testů na okruhu Yas Marina v Abu Dhabi absolvuje Josef Král už jako právoplatný člen britské stáje Super Nova. Na trati, kde se příští víkend spolu se závodem Formule 1 jede hned první podnik asijské série GP2, už na sebe dokázal upozornit velmi hezkým čtvrtým místem v sobotní dopolední seanci, v níž za sebou nechal i velké soupeře z IFM Leimera a Rossiho.

Josef podle všeho velice rychle a velice dobře zapadl do týmu a kromě technických témat si zde s kolegy rozumí i lidsky a to hraje velikou roli. „Potvrzuje to například i telefonát Davida Searse, který Josefa po jeho prvních ostrých testech velice chválil za profesionální přístup a posun vpřed ve zvládání vozu,“ konstatoval manažer BRT Petr Najman.

V prvním dni testů byl Josef v polovině startovního pole, v sobotu dopoledne zazářil čtvrtým místem a odpoledne, kdy opět zrychlil skoro o sekundu, skončil v tabulce osmý.

„Zrychlili i někteří soupeři, odpolední jízda však pro nás nebyla primárně zaměřena na rychlost, ale spíš na technické záležitosti ohledně nastavení vozu a také na starty a zastávky v boxech,“ řekl Josef Král a jako jednu z kuriozit dne dodal, že svůj dopolední čas vylepšil ještě na starých gumách. „Pak jsme přezuli, jenže na trati už byl takový provoz, že nebylo možné zajet jedno jediné čisté kolo. Byly žluté fáze, taky jedna červená, protože jeden ze soupeřů ošklivě havaroval.

Auto pro asijskou sérii GP2 je zase trochu odlišné od toho, se kterým jsme testovali v Jerezu, ale myslím, že už jsem si na něj celkem zvykl. Za důležité považuji, že jsme se opravdu hodně dobře sžili s inženýrem a mechaniky. Právě inženýr si pochvaloval, že jsme zvládli kompletní testovací program i včetně simulace dlouhého závodu a že jsme tím pádem dobře připraveni na příští víkend. Podle něj není důležité vyhrát testy, ale být dobře připraven na závod,“ smál se ještě Josef.

Jezdec tedy následujících několik dní zůstává v místě konání dalšího podniku Formule 1 a v týdnu má v plánu ještě práci na analýze dat a také důkladnou procházku po zdejší zcela nové závodní trati. Příští víkend ho pak čeká křest v nové závodní sérii, která je zatím nejprestižnější ze všech, které dosud jel. Její význam je podtržen i právě konáním ve společnosti Formule 1, pro níž je GP2 skutečně posledním předpokojem.

Půdorys závodů Asijské série GP2 má jednu významnou odlišnost od jiných formulových klání, která zatím Josef jezdil. „Po pátečních kvalifikacích se v sobotu jede dlouhý závod na 75 minut s povinným pit – stopem na tankování a přezutí gum. To jsme právě nacvičovali a zatím jsem se s tím nesetkal. Je to jeden z prvků, které už to hodně přibližují Formuli 1. V neděli se potom jede kratší závod na 55 minut a prvních osm jezdců ze soboty si na roštu prohodí pořadí. Je to prostě velká výzva a děkuju všem, kdo mi k tomu dalšímu kroku vpřed pomohli. Budu dělat maximum pro to, abych je nezklamal,“ uzavřel Josef Král.


odkazy:
http://www.brt.cz/  
 http://www.supernova-racing.com/
http://www.josefkral.com 




Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2009 a úspěšný tým Šenkýř motorsport, foto týmu Petr Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose