www.car.cz
 

Tomáš Mičánek celkově v letošním VW Polo Cupu desátý
     25.10.2009 15:37 - tisková zpráva


Tomáš Mičánek skončil ve VW Polo Cupu desátý

Konečné desáté místo obsadil v letošním seriálu VW Polo Cup sedmnáctiletý brněnský jezdec Tomáš Mičánek. V závěrečném devátém závodě na německém okruhu Hockenheim dojel Mičánek dvanáctý z třiceti startujících a měl ztrátu 21,802 sekundy na vítězného Němce Sandrittera. Celkové prvenství si vybojoval Polák Maciej Steinhof.

V kvalifikaci si dokonce Mičánek vybojoval šesté místo na startovním roštu. "V závodě pršelo a startoval jsem z pravé strany mimo stopu. Na trati byly i kaluže, hned na začátku jsem ztratil výhodu z kvalifikace," řekl Tomáš Mičánek, který se propadl v prvním kole na desáté místo. Postupně se ale dostal před dva soupeře, od poloviny závodu ale doplatil na taktické chyby.

"Neuhlídal si vnitřní části zatáček, proto ztratil zhruba třicetimetrový náskok před soupeři. V poslední třetině si bitvu o lepší umístění prohrál sám, protože se z chyby v jednom kolo nepoučil a opakoval ji znovu," zhodnotil kriticky výkon svého syna šéf stáje Jiří Mičánek, který ale byl spokojen s tím, že si Tomáš udržel v celkové klasifikaci desáté místo.

"Jeho vystoupení v seriálu nebylo špatné. Dostal se do desítky nejlepších a skončil v první třetině výsledkové listiny," dodal Jiří Mičánek. Jediné český jezdec v tomto německém seriáluTomáš Mičánek byl čtvrtým nejlepším cizincem. Kromě vítězného Steinhofa jej předstihli v celkové klasifikaci pouze dva Švédové Simon Reiberth (6.) a Markus Fluch (8.).

Výsledky
1. Sandritter 25:27,164, 2. Heidorn -8,209, 3. Erhart (všichni Něm.) -12,711,... 12. T. Mičánek (ČR) -21,802.

Konečné pořadí: 1. Steinhof (Pol.) 376, 2. Sandritter 367, 3. Erhart 276,... 10. T. Mičánek 152,


JiPo
 
 
Fotogalerie:   Epilog 2009 objektivem Michala Kopečka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose