www.car.cz
 

DTM 2009: Tomáš Kostka zajel na závěr nejlepší výsledek- jedenácté místo !!!
     25.10.2009 22:03 - tisková zpráva


KostkA ukončil sezónu v DTM skvělým jedenáctým místem

 

Hockenheim, 25.10. 2009

 

Nedělní závěrečná bitva DTM sezóny 2009 nabídla snad všechno, čím je tato legendární série charakteristická. Napínavé jezdecké duely, kontakty i hrůzostrašně vyhlížející havárie. Tomáš Kostka dokázal všechna nebezpečenství přestát bez sebemenší úhony a vyrovnanou jízdou dorazil do cíle na skvělém jedenáctém místě.    

 

Obavy ze snížené výkonnosti motoru se naštěstí ukázaly jako liché. Problém nakonec mechanici našli na svodu výfukového potrubí a po výměně dílu už všechno fungovalo bezchybně. Dopolední warm - up potvrdil dobrou kondici vozu a jediné, co nebylo zcela jasné, byla otázka počasí pro odpolední závod. „Nakonec se jelo na suchu, ale my jsme nechali nastavení podvozku na takové zlaté střední cestě, což se ukázalo jako optimum,“ řekl po závodě Tomáš.

 

Po startu se mu podařilo posunout se o pozici vpřed před Katherien Legge a jel sedmnáctý.  „Auto fungovalo výborně a snažil jsem se poodjet kolegům, což se mi postupně podařilo. Pit – stopy vyšly bez problémů tak, jak jsme měli naplánono a hlavní bylo nikde se nepřiplést do nějaké kolize. Několik se jich semlelo, ale povedlo se mi všemu se vyhnout. Ošklivá byla rána do svodidel v podání Susie Stoddart.

 

Naštěstí se jí nic nestalo. Než její zdemolované auto odklidili, vodil startovní pole safety car a  trochu zklidnil vášně. Hodně mi zatrnulo, když se přede mnou roztočil Tom Kristensen, kterého atakoval Mathias Lauda. Kristensen byl najednou otočený do protisměru a v oblaku kouře z pneumatik se snažil obrátit nazpátek. Minuli jsme se tak o deset centimetrů,“ líčil Tomáš.

 

Po devětatřiceti kolech tak jezdec stáje KOLLES Futurecom – BRT dovedl speciál Audi A4 DTM bez úhony do cíle na výborném jedenáctém místě a s průběhem finálové bitvy projevoval spokojenost. „Na dvouletém autě to prostě je maximum možného. Bavili jsme se o tom v týmu s inženýrem Borisem Bermesem a i on mi děkoval, že jsem předčil očekávání. Samozřejmě jsem byl potěšený tím uznáním, ale pochopitelně i tím, jak jsem si hezky zazávodil.

 

Tím, že jsem zase dojel před týmovými kolegy a nejen před nimi, jsem splnil hlavní cíl své letošní mise.  Chci v téhle chvíli poděkovat všem, kdo mi k absolvování premiérové sezóny v DTM pomohli. Dělal jsem všechno pro to, abych je nezklamal,“ uzavřel Tomáš Kostka.   

 

 

 

odkazy:

http://www.brt.cz/

http://www.dtm.de

http://www.hockenheimring.de  

 

 

Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

 

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2009 objektivem Michala Kopečka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose