www.car.cz
 

Abu Dhabi : Josef Král v neděli dokonce BRONZOVÝ v GP 2 !!!
     2.11.2009 00:30 - tisková zpráva


FANTASTICKÝ ÚSPĚCH V GP2 ASIA – KRÁL V NEDĚLI NA PODIU

Abu Dhabi, 1.11. 2009

Po pátém místě ze soboty dokázal Josef Král výborně zužitkovat dobrou startovní pozici v nedělním závodě GP2 Asia na 22 kol. Pilot týmu Super Nova na novém okruhu Yas Marina v Abu Dhabi dojel na třetím místě a při své premiéře v prestižní formulové sérii přesvědčil, že v ní má své nezpochybnitelné místo.

Nedělní sprintový závod se jel ve zběsilém tempu a nechyběly karamboly ani výjezdy mimo trať. Královi se povedlo ze čtvrtého místa na startovním roštu zaujmout velice brzy druhou pozici za německým jezdcem Vietorisem. „Na to, že během startu jsem měl adrenalinový okamžik, protože Cecottovi zhasnul motor a musel jsem se mu vyhýbat, to nebylo tak špatné. Byl to můj druhý ostrý start v GP2 a do první zatáčky jsem najížděl jako třetí. Pak se mi povedlo prosmýknout se za Vietorise a odjížděli jsme ostatním,“ řekl Josef.

Další kola závodu se podle něj odvíjela celkem klidně a Josef se soustředil hlavně na co nejčistší jízdu. „Hlavně ze začátku auto moc nefungovalo, jak bylo plné benzínu. Okolo poloviny závodu se ale vyvážilo a jelo skvěle. I když jsme se všichni potýkali s vadnoucím obutím, které už po třech kolech začalo odcházet, zajížděl jsem stabilní a velice rychlá kola,“ líčil Josef. Ten se v té fázi držel stále sekundu za Vietorisem a o kus dál za nimi jel Rossi, na kterého se postupně dotahoval sobotní vítěz Ital Valsecchi.

Před koncem závodu ale přišlo několik zásadních událostí, které ještě stihly zamíchat pořadím. Na konci cílové rovinky smetl William Bratt Fabia Leimera a než pořadatelé odklidili vraky nepojízdných monopostů, na trať byl vyslán safety car.

Dosud vybudované odstupy tedy zmizely a jakmile byl závod restartován, Valsecchi na čtvrté pozici velice brzy zúčtoval s Rossim a během jediného kola už dýchal na záda Královi. V posledním kole závodu pak přes Krále přeletěl jako blesk a do cíle dorazil jako druhý. „Valsecchimu to jelo neuvěřitelně. Ještě ve vracečce jsem ho v defenzivní stopě udržel za sebou, ale v následujícím nájezdu do šikany už to nebylo možné. Nemělo smysl pokoušet se o obranu, protože by se lehce mohlo stát, že bychom nedojeli ani jeden. Třetí místo rozhodně není nic, za co bych se měl stydět,“ dodal Josef.

Český pilot na stupních vítězů zářil a televizní komentátoři nešetřili superlativy na adresu historicky prvního Čecha v seriálu GP2, který na sebe hned v prvním podniku v životě upozornil pátou a třetí pozicí, z čehož vyšel bodový součet určující mu třetí místo v průběžném hodnocení.

Asijská série GP2 si nyní dá pauzu, aby se všichni její účastníci na trať Yas Marina vrátili v roce 2010. Ve dnech 5. a 6. února se tu pojede druhý podnik série a další dva závody se pak budou konat na trati Sakhir v Bahrajnském království. První na konci února a druhý v půlce března.




odkazy:
http://www.brt.cz/  
http://www.supernova-racing.com/  
http://www.josefkral.com  




Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz
PR


 
 
Fotogalerie:   Nová pohárová Octávia pro novodobý Octávia cup 2010, foto promotéra P. Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose