www.car.cz
 

Andros Trophy - taky v lednu 2010 v Pardubicích
     4.11.2009 17:47 - tisková zpráva


Andros Trophy počesku...

Ano, je tomu tak. Automobilové závody AUTOSLIDE, pořádané v českých Pardubicích a ve slovenské Žarnovici , by se daly označit za jakousi obdobu světově proslulé závodní série Andros Trophy. Stejně jako v Andros Trophy, i v Autoslide se na startovní listině každoročně skví slavná jména. Cestu na první ročník Autoslide pořádaný v České republice si našli mimo jiné Josef Semerád, slovenský showman Igor Drotár, Josef Beréš a mnozí další.

Co mají Andros Trophy a Autoslide ještě společného kromě zvučných jmen? Je to adrenalin tetelící se nad ledem zamrzlou tratí, který každoročně přiláká několik tisíců lidí. Andros Trophy v roce 2009 oslavilo svoje dvacáté narozeniny. Prvním vítězem této série se stal Alain Froment. Lidé, kteří přišli s myšlenkou, založit sérii Andros Trophy, jež se stala později francouzským národním sportem, jsou Max Mamers a Frederic Geverson.

Mezi nejúspěšnější jezdce dosavadní historie Andros Trophy patří desetinásobný šampión Yvan Muller, který se stal také vítězem v mistrovství světa cestovních vozů WTCC a startoval na nejslavnější rally světa Paříž Dakar. Nejúspěšnější značkou je německý Opel, který do seriálu nasazoval modely Astra a Tigra.

Dalšími slavnými postavami jsou Jaques Laffite, mistr světa v rally a bývalý kandidát na předsedu mezinárodní automobilové federace FIA Ari Vatanen, Jean-Pierre Beltoise, Jean-Louis Schlesser, Patrick Tambay, několikanásobný mistr světa formule 1 Alain Prost a pilot formule 1 Olivier Panis. S modelem Škoda Fabia pravidelně startuje Jean-Philipp Dayraut, který si počíná velice dobře s nástrahami ledových tratí.

Však je také letošním úřadujícím šampiónem! Kdo bude šampiónem dalšího ročníku Autoslide, na to si musíme ještě chvilku počkat. Respektive do 16. ledna 2010, kdy se v areálu Zlaté přilby pardubické rozezní hromové burácení závodních motorů. Buďte u toho i vy!

Předprodej vstupenek za nejlepší ceny: www.ticketportal.cz, www.ticketstream.cz, www.eventim.cz

Info: www.autoslide.cz


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2009 a Hladíkovo pozlacené Clio RS objektivem Víti Klígla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose