www.car.cz
 

XV. Tipcars Pražský rallysprint se změnami i na Strahově. Pojede se ve stejném směru!
     13.11.2009 11:17 - Pavel Jelínek


Tradiční tečka za sezónou 2009 - XV. Tipcars Pražský rallysprint – nabídne zcela novou okruhovou RZ v Chuchli přímo v areálu tamního dostihového závodiště a změny doznají také obě (tedy všechny čtyři) RZ na Strahově. Pojede se první prosincovou sobotu, když první erzeta a celá soutěž startuje v pátek v podvečer.

To nejdůležitější a po oba dny celkem čtyři rychlostní zkoušky, včetně dvou speciálek na zámkové dlažbě uvnitř stadiónu, se pojede na Strahově. Na úvod soutěže se pojede speciálka přímo uvnitř stadionu Evžena Rošického ( RZ 1 ), která je naplánována podobně jako při své premiéře v loňském roce v pátek v podvečer. Konkrétně první etapa startuje v 17,57 hod. a první jezdec naplno na speciálce vyrazí úderem 18 hodiny.

Speciální RZ nazvaná Subaru Nové Legacy Special Stage – stadion se pojede jako páteční úvodní a sobotní i celkově poslední rychlostní zkouška celé soutěže ( konkrétně RZ 1 a RZ 5). Především je ale připravována jinak koncipovaná trať. Opět se pojede na zámkové dlažbě, ale trať bude o něco „jednodušší“, než vloni. Posádky zde při obou průjezdech zkoušky nakrouží tentokrát tři kola a tedy celkem 1,6 km. Diváci ze zdejších tribun uvidí celý průběh zkoušky a vše budou mít jako na dlani.

Notoricky známou zkouškou, kterou snad není třeba představovat, bude RZ nazvaná podle hlavního sponzora celé soutěže Tipcars – okruh Strahov. Poprvé se tato obvykle obrovskými davy fanoušků „obsypaná“ erzeta pojede v 10 hodin dopoledne a pak následuje servis, který je „na dohled“ rovněž na Strahově. Stejnou třináctikilometrovou dávku si pak posádky dají ještě jednou se startem první posádky v 11,36 hod.

Pro úplnost dodejme, že závěrečná RZ 5 se jede rovněž na Strahově, ale opět přímo v jeho útrobách - odstartuje ve 13,06 hod. Následuje přeskupení s další možností „okukovat“ závodní vozy i jejich posádky zblízka a v 15,21 hodin pak vítěz projede cílovou rampou. Ta je opět umístěna přímo na Strahově a hned za rampou je asfaltové parkoviště, velmi vhodné pro vytáčení radostných „koleček“, které budou pro většinou zúčastněných posádek definitivní tečkou za letošní sezónou. Ta sice nejsou v časovém harmonogramu, ale většina posádek jimi jistě „zahřeje na duši“ přihlížející fanoušky.

Proti zažité minulosti dochází ještě k jedné změně, na níž je nutné upozornit. Z hlediska bezpečnosti se totiž RZ 3 i RZ 4 pojedou shodně ve stejném směru a nikoliv v obou směrech, jako dosud. Změna směru jízdy s sebou samozřejmě přináší i změnu únikových a bezpečnostních zón a ty nelze přeměnit tak rychle. Proto se pojedou oba průjezdy ve stejném směru. Pro diváky je ale jistě potěšitelné, že tím tak přibyde diváckých míst ! Není pochyb o tom, že na Strahově (i v Chuchli) opět bude na co koukat a že by si fandové letošní Prahu neměli nechat ujít.

Připomeňme ještě pro úplnost naprostou novinku letošního ročníku: V sobotu ráno se zahajuje zcela novou převážně šotolinovou okruhovou RZ 2 v areálu chuchelského závodiště, mimochodem nazvanou Hatatitla – okruh Velká Chuchle, po níž následuje výše zmiňovaný zbytek dění na Strahově. Okruhová první sobotní ranní zkouška v dostihovém areálu rovněž nabídne nepochybně atraktivní podívanou ( stejně jako ty strahovské). Diváci uvidí projíždějící vozy čtyřikrát ( jedou se čtyři okruhy) a navíc je z tribun přehledný celý areál, takže mohou posádky sledovat po celou dobu. „Hatatitla” bude měřit celkem 14 kilometrů. Celá soutěž pak 70 km, z toho 43 km budou měřené úseky.

Ukázky testovacich jízd v Chuchli, plné táhlých smyků, pak již nyní najdete na oficiální stránce akce na adrese http://www.prazskyrallysprint.cz/ .

XV. Tipcars Pražský rallysprint se opět pojede o mikulášském víkendu a se startem v pátek v podvečer. Opět lze čekat výborné jezdecké obsazení. Fandové se mohou těšit na Václava Pecha, Romana Krestu, Tomáše Engeho a snad i na Emila Trinera a mnoho dalších. Již nyní leží pořadatelům „na stole“ přihlášky čtyř speciálů WRC a dvou vozů S 2000, jak budeme brzy informovat v další zprávě. Vstupenky se letos budou prodávat jen přímo na místě a budou platit na kteroukoliv z pěti připravených erzet. Držitelé průkazů ZTP mají vstup ZDARMA, stejně jako osoby, tedy děti do 16 let.



Pavel Jelínek, www.tvmotormix.cz  
mediaservis
732 223456

Tiskový mluvčí XV. Tipcars Pražského rallysprintu


Oficiální stránky akce: http://www.prazskyrallysprint.cz/  Případné dotazy adresujte na info@prazskyrallysprint.cz.

12. listopadu 2009

Program
4.12.2009 (pátek)
08:00 - 11:00 h. Administrativní přejímka - ČMFS Strahov
09:00 - 12:00 h. Technická přejímka - NH Car Strahov servis
17:57 hod. Start 1. etapy - 1. sekce ( RZ 1)

5.12.2009 (sobota)
08:00 h. Start 1. etapy - 2. sekce ( RZ 2 – RZ 5)
15:21 h. Cíl rally - Strahov

PRODEJ vstupenek, které budou platit pro CHUCHLI a zároveň i pro STRAHOV a vyznačená divácká místa bude po oba dva dny na místě. V předprodeji tentokrát vstupenky zasílány nebudou.

Vstupenky bude možné zakoupit:
v pátek 4.12 od 11:00 hod. v kasách stadionu Evžena Rošického na Strahově
v sobotu 5.12. od 06:30 hod. v kasách chuchelského závodiště a od 07:00 hod. také na stadionu Evžena Rošického na Strahově

CENA VSTUPENKY:
Vstup na oba dny (Pá+So) = 320 Kč,
vstup jen na sobotu = 250 Kč. ( RZ 2 až RZ 5)

Vstupenky plati společně pro stadion na Strahově (Subaru Nové Legacy RZ 1 a RZ 5), chuchelské závodiště (RZ 2) a take divácká místa na RZ 3 a RZ 4 okolo Strahova. Tedy pro VŠECHNY erzety zároveň!


 
 
Fotogalerie:   AMATÉR RALLYE Cup Pelikán Milovice 2009 foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose