www.car.cz
 

Aleš Loprais po úspěšné Hevábné stezce a před odjezdem na Dakar
     16.11.2009 12:28 - Pavel Jelínek


Aleš Loprais - interview pro server Dakar.com

V rodině Lopraisů vitězství koluje v žilách. Po Karlovi, rekordmanovi v počtu dobitých 6ti vítězství na Dakaru je to nyní synovec Aleš, který reprezentuje značku TATRA na Dakaru. Od bodu zlomu v roce 2000, kdy si Kamaz užíval období neporazitelnosti tomu na letošním prvním podniku Silk Way už tak nebylo.

Aleš dokázal Rusy dostat pod tlak a vybojovat pódiové umístění na jejich domácím území. Následně se svým týmem pracoval na doladění detailů svého stroje před nadcházejícím velkým podnikem: " Na Silk Way jsme měli problémy s posilovačem řízení, ale od té doby jsme hodně pokročili.

Nyní se plně zaměřujeme na Dakar. Po nezbytných úpravách kamionu jsme absolvovali prověrku v armádním prostoru na Slovensku, kde máme ideální podmínky v podobě písečných pist se spoustou skoků, kde můžeme optimálně testovat naše tlumení. Nyní jsme s přípravou téměř u konce a chystáme vozidla na lodní transport do Le Havre," sdělil Aleš Loprais..

 

Zdroj: www.dakar.com  a  www.loprais.cz

Parádní video !!!

Vraťe se s námi na Silk Way Rally! Máte možnost vidět rychlostní test v plném tempu díky kamerovým čipům společnosti Sportkamery!


V sekci Videogalerie na  www.loprais.cz  to není vše - už v ní figurují též všechny sestřihy ČT, včetně závěrečného summary a záběrů štábu ČT nad rámec oficiálního sestřihu od pořadatelů, a také diskusní pořad po soutěži Téma pro hosty Jiřího Zíty, jehož byl Aleš Loprais hostem.

Do Dakaru zbývají jen týdny, ale bude se na co dívat.

Pozvání na besedu ve Zlíně s fotografem Petrem Luskem
Poté, co jsem zažil Dakar na vlastní kůži, již vím, proč se všichni každý rok vracejí a chtějí znovu a znovu prožívat to bláznivé dobrodružství. I já se chci vrátit....


 
 
Fotogalerie:   Hedvábná stezka 2009 objektivem Petra Luska

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose