www.car.cz
 

35 užitkových VW Amarok oficiálním doprovodným vozem na Dakaru 2010
     19.11.2009 12:00 - tisková zpráva


Volkswagen Amarok oficiálním doprovodným vozem Rally Dakar
• Nejtěžší automobilové soutěže se zúčastní 35 pickupů Amarok
• Volkswagen Užitkové vozy oficiálním dodavatelem A.S.O.


Praha, 18. listopadu 2009 – Je odolný, robustní a projede každou cestu bez ohledu na její obtížnost: Volkswagen Amarok prokáže své kvality v lednu příštího roku jako doprovodný vůz na nejtěžší světové automobilové rallye. Organizátor závodu Amaury Sport Organisation (A.S.O.) využije celkem 35 pickupů Amarok – 20 z nich pojede jako doprovodné vozy a dalších 15 bude sloužit pro přepravu hostů a novinářů.

Letošní Rally Dakar, která se koná od 1. do 17. ledna 2010 uvidí kromě Amaroků také čtyři tovární posádky Volkswagen Motosport ve speciálech Race Touareg 2. Každý z vozů bude muset během pouti od startu do cíle ujet okolo 9 000 kilometrů po území Argentiny a Chile.

Nový Amarok na dakarské rallye podstoupí náročný výkonnostní test, protože jako pořadatelský vůz bude muset absolvovat stejnou trasu jako závodní speciály, ať již jako novinářský vůz, nebo například při průzkumu terénu před etapou. Čtyři z Amaroků ve flotile A.S.O. dostanou dodatečnou off-roadovou výbavu a zároveň organizátor využije i čtyři vozy Multivan Panamericana.

„Jsme potěšeni, že Volkswagen Amarok se stává naším doprovodným vozem, protože Dakar vyžaduje tu nejvyšší úroveň techniky, spolehlivosti a odolnosti nejen od našich Race Tuaregů, ale také právě od doprovodných vozidel. Amarok je přesně vozem, který se nám hodí,“ vysvětluje Kris Nissen vedoucí Volkswagen Motosport.

„Volkswagen Amarok je naší odpovědí ve třídě pickupů a na Rally Dakar bude mít jedinečnou šanci ukázat, že se jedná odolný a flexibilní vůz,“ dodává Stephan Schaller, předseda představenstva značky Volkswagen Užitkové vozy. „Nový Amarok se navíc vyrábí právě v Argentině a jihoamerický trh je pro něj tím nejdůležitějším ze všech, takže účast na Dakaru je pro nás povinností.“

Volkswagen Amarok si na Rally Dakar odbude svou světovou premiéru a současně bude zahájen jeho prodej na jihoamerických trzích, po kterém bude následovat uvedení novinky v Evropě.


Import VOLKSWAGEN Group, s.r.o.
AC&C Public Relations
Kontakt: Jan Klíma

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Říjnové testy dakarské Tatry Marka Spáčila v Senici, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose