www.car.cz
 

ŘSD připravilo výstavu o rozvoji dálniční sítě u nás za posledních dvacet let
     26.11.2009 18:38 - tisková zpráva


ŘSD připravilo výstavu k připomenutí rozvoje dálniční sítě za dvacet let

Ředitelství silnic a dálnic ČR vystavuje ode dneška na různých veřejných místech a na internetové adrese www.dalniceza20let.cz sérii fotografií zachycujících stav českých dálnic mezi lety 1989 a 2009. Slavnostní zahájení proběhne v budově Ministerstva dopravy, dále výstava poputuje do různých obchodních center. Záměrem výstavy je ukázat, jak významně se dálniční síť za posledních dvacet let změnila.


Přiložené mapy ukazují stav dálniční sítě k 31.12. 1989 a 31.12. 2009 a ukazují tak ohromný rozdíl v jejím rozsahu.
viz obrázky zde


Součástí výstavy je dále deset panelů, na kterých jsou fotografiemi znázorněná dálniční místa, kde se „život“ změnil za posledních dvacet let nejvíce. Je na nich zachycen například úsek dálnice D5 z Prahy do Plzně a dále do Norimberka, dálnice D47 na severní Moravě, dálnice D8 spojující Prahu s Ústím n.L. a Drážďany, rozšířená D1 za Prahou a další lokality.

Pro vysvětlení je součástí výstavy také informační panel, kde jsou jednotlivé úseky a fakta o výstavbě na českých dálnicích charakterizovány. Návštěvníci výstavy zde mohou vyčíst, kolik kilometrů dálnic se za posledních dvacet let zprovoznilo, v jakých regionech byla výstavba nejintenzivnější, v jakých letech se stavělo nejvíce apod.

Výstava bude probíhat následujících několik měsíců. Umístěna bude nejen v budově ministerstva dopravy, ale i v obchodních centrech v Praze a v dalších krajských městech. Informace o putování výstavy budou k dispozici na www.dalniceza20let.cz.

ŘSD


 
 
Fotogalerie:   Mapa českých dálnic v roce 1989 a dnes (2009), foto ŘSD

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose