www.car.cz
 

V Praze Tomáš Enge sveze světového rekordmana Petra Hulinského
     4.12.2009 00:32 - tisková zpráva


Pražský rallysprint - Tomáš Enge sveze v Lanceru CNG světového rekordmana - (03.12.2009)

Tomáš Enge se rozloučí s letošní sezónou rally na Pražském rallysprintu. Po smolném závodě ve Vsetíně tak bude chtít důstojně zakončit premiérový rok s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX CNG, který je na poli českých automobilových soutěží ojedinělým průkopníkem z hlediska alternativního pohonu.

Pražský rallysprint jako tradiční ukončení rally sezóny u nás nabízí několik zvláštností. Mezi ně patří například okruhová rychlostní zkouška kolem strahovského stadionu, test přímo v útrobách stadionu Evžena Rošického nebo letošní novinka: vložka s názvem Hatatitla ve Velké Chuchli v areálu tamního dostihového závodiště.

Mezi charakteristické prvky pražské soutěže patří i množství významných osobností, které usedají na horké sedadlo spolujezdce. Navigátorem Tomáše Engeho na letošním ročníku Pražského rallysprintu bude JUDr. Petr Hulinský, Ph.D., člen pražského zastupitelstva a stínový ministr obrany. Petr Hulinský je znám svým vřelým vztahem ke sportu, mimo jiné stojí za založením Českého svazu taekwondo. Zároveň se může pochlubit titulem světového rekordmana v přerážení stavebních cihel loktem.

Tomáš Enge absolvoval Pražský rallysprint již roku 2003, kdy za svými zády nechal všechny soutěžácké specialisty a s vozem Ford Focus WRC zvítězil.

Charouz Racing System je prvním týmem, který v České republice nasazuje do automobilových závodů vůz poháněný stlačeným zemním plynem (CNG). CNG je jako alternativní palivo pro pohon automobilů stále populárnější. Jedná se o moderní, ekologicky čistou, ekonomicky výhodnou a bezpečnou alternativu benzínu a nafty. Prostřednictvím své účasti se tým snaží především o prezentaci využití stlačeného zemního plynu jako paliva a tím podpořit jeho oblibu u široké motoristické veřejnosti.


Úkolem dvojice Tomáš Enge – Petr Hulinský bude poprvé na půdě hlavního města Prahy představit závodní vůz na stlačený zemní plyn a dále demonstrovat možnosti alternativního pohonu.

Tým Charouz Racing System dosáhl v průběhu letošní sezóny MČR v rallysprintech výborných výsledků: dvou čtvrtých a jednoho pátého místa absolutně, navíc si připsal cenné vítězství v rychlostní zkoušce. To vše s vozem, který je poháněn stlačeným zemním plynem. Stejným plynem, který je k dostání v běžné distribuci čerpacích stanic. Jeho pořizovací cena je navíc jen zlomkem toho, za kolik nakupují závodní benzíny ostatní týmy využívající tradičních spalovacích agregátů.

Tomáš Enge: „Pražský rallysprint jsem jel v roce 2003. Tenkrát byla soutěž založena na čtyřech průjezdech zkouškou Řeporyje, letos je všechno jinak. Jsem zvědavý hlavně na nový test ve Velké Chuchli. Celá soutěž bude příjemnou tečkou za letošní sezónou. Těším se na spolupráci s Petrem Hulinským, určitě to pro nás oba bude zajímavá zkušenost.“

Pražský rallysprint 2009 má na programu pět rychlostních testů, první z nich startuje v pátek 4. prosince v 18:00 hod. Vítězná posádka se pak na cílové rampě objeví po třetí hodině odpolední. Posádka Tomáš Enge - Petr Hulinský poveze na svém voze Mitsubishi Lancer EVO IX CNG startovní číslo 13.

PR

BPA


 
 
Fotogalerie:   Trucktrial Milovice 2009 a kousky Jihlaváků s T813, foto Pavel Jelínek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose