www.car.cz
 

Praha 2009: Odborníka na hubnutí Petra Havlíčka rallye pořádně chytla !!
     9.12.2009 13:05 - tisková zpráva


Petrové Hozák a Havlíček předvedli v Praze velkou show

Posledním letošním závodem týmu Pubblicita Racing byl o uplynulém víkendu Pražský Rallysprint, když do Mitsubishi Lancer EVO IX usedla dvojice sympatických Petrů Hozák a Havlíček.

Taktika do závodu byla jasná. Hozin neseděl v závodním autě od červnových Hustopečí, a tak šlo o to, pobavit sebe i diváky. Přesto se ale soutěživý duch pilota nenechal jen tak potlačit a po pěkném 10. čase na páteční úvodí RZ přišel senzační 4. čas na ranní vložce v Chuchli, a to v konkurenci osmi vozů WRC a pěti S2000. To znamenalo i stejnou pozici v absolutním pořadí po dvou odjetých testech hned za Pechem, Valouškem a Krestou. Pak přišel na řadu strahovský okruh a v něm chybička.

„Chtěli jsme si ještě zkusit zazávodit, protože na Romana Krestu jsme ztráceli po druhé RZ jenom 1,2 sekundy, ale zvolil jsem špatně gumy. Přišla chyba, přetočil jsem se a bohužel mi při snaze, abych neudělal kolo o obrubník, zhasl motor, který záhy poměrně dlouho nešel nastartovat. Toto znamenalo velkou ztrátu. Když jsme se vrátili do servisu a přemýšleli, co dál, nebylo to příliš těžké rozhodování.

Po domluvě s Petrem Havlíčkem a celým týmem byla volba jasná. Od této chvíle byla naše jízda věnovaná jen a pouze divákům a fanouškům,“ vysvětlil situaci Petr Hozák. No a jak slíbil, tak udělal. Bílý lancer se začal po Strahově pohybovat dveřmi napřed a snad na každém větším placu kolem vlastní osy. Čili čas a celkové pořadí šly v tuto chvíli absolutně stranou.

Divácká „kolečka“ si oblíbil i premiéru v závodním voze zažívající odborník na „hubnutí“ Ing. Petr Havlíček. „Jsem moc rád, že jsme se společně dohodli, že pojedeme pouze pro diváky. Byl to opravdu skvělý zážitek pozorovat nadšené davy fanoušků. Rally mě dokonce tak chytla, že bych si to chtěl v budoucnosti vyzkoušet znovu a klidně častěji. Byl to parádní víkend,“ popsal své dojmy nový spolujezdec.

„Doufám, že se nám podařilo potěšit oči všech diváků a že jsme jim udělali radost. Radost jsme udělali i sobě, když jsme si připsali pěkný čas na RZ v Chuchli, takže ze všech pohledů se nám Pražský Rallysprint podařil na jedničku,“ uzavřel mikulášský závod Petr Hozák.



(Adam Blahouš)


 
 
Fotogalerie:   Maďarská Mikuláš rally od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose