www.car.cz
 

AUTEM ROKU KMN 2010 se stala Škoda Yeti
     10.12.2009 21:44 - Vladimír Rožánek


Tradiční odborná anketa o českého automobilového krále AUTO ROKU KMN 2010 zná svého vítěze! Stalo se jím první SUV domácí automobilky Škoda s názvem Yeti. Druhý skončil Opel Astra a třetí Mercedes-Benz třídy E.

O titul bojovalo celkem 34 automobilových novinek tohoto roku, ze kterých 5 postoupilo do finále. V něm odborníci rozdělili body podle pravidel vycházejících z renomované evropské ankety Car of the Year (COTY), ve které rozhodují o umístění aut také motorističtí novináři.

Pořadí a body finálových vozů:

1. Škoda Yeti 223 bodů

2. Opel Astra 164 bodů

3. Mercedes-Benz E 143 bodů

4. BMW X1 136 bodů

5. VW Polo 134 bodů

Co je AUTO ROKU KMN 2010?

AUTO ROKU KMN je nejprestižnější anketa hodnotící automobilové novinky na našem trhu. Titul a právo být označován jako AUTO ROKU KMN získává vůz, který volí porota složená z  odborných motoristických novinářů nezávislých na kterékoli vyrábějící nebo dovážející společnosti. Vítěze vybírají tito odborníci ve dvou kolech z nominovaných vozidel. Pro účast v anketě musí každý automobil splňovat řadu podmínek, včetně té základní, že jde o novinku na českém automobilovém trhu. Proto musí být vůz zároveň sériově vyráběn a prodáván v ČR nejpozději do 31. 12. 2009.

Při posuzování jednotlivých kandidátů se hodnotí především celková konstrukce a design, komfort, bezpečnost, hospodárnost, ovladatelnost, jízdní vlastnosti a chování na vozovce, výkon, funkčnost, plnění ekologických norem a cena. Jedním z hlavních kritérií umožňujících porovnání nominovaných aut nejrůznějších tříd a kategorií je value for money - hodnota získaná za vynaložené peníze.

Klub motoristických novinářů (KMN) je zájmovým sdružením vytvořeným k zajišťování společných zájmů a potřeb novinářů z oblasti mediálních informací o motorismu. KMN kromě prosazování těchto společných zájmů motoristických novinářů usiluje hlavně o podporu a propagaci veškeré činnosti týkající se motorismu. KMN sdružuje na stovku odborných motoristických novinářů z celé ČR, v jeho řadách jsou šéfredaktoři a redaktoři nejvýznamnějších motoristických médií v ČR a také jediný český porotce prestižní evropské ankety Auto roku (COTY).

KMN pořádá zcela nezávislou novinářskou anketu AUTO ROKU KMN, dále samostatnou anketu INOVACE ROKU, ve které se hodnotí nejlepší technická řešení z oblasti auto-moto, anketu PR ROKU z oblasti auto-moto.

Více informací o klubu na www.czkmn.cz

___________________________


 
 
Fotogalerie:   Truckerský Most 2009 objektivem Vládi Rožánka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose