www.car.cz
 

WRC 2010: Po roční přestávce se Německá rallye vrací
     14.12.2009 22:59 - Pavel Jelínek


V roce 2010 se "Německo"  jako součást MS pojede již poosmé, přičemž se uskuteční v letním termínu - ve dnech 19. až 22. srpna 2010, čili jinak řečeno- týden před naší Barum Czech rallye Zlín.  Centrem bude opět nejstarší neměcké město Trier, takže se opět ve vinicích nad řekou Moselou a také  ve známém ve vojenském prostoru.

Mimochodem, je velmi zajímavé, že zatímco  v Německu zástupcům NATO nedělá celkem žádné problémy "pustit"  soutěžáky do zdejších vojenských prostor, v Česku to  začíná být  čím dál  téím větším problémem. O čemž by mohli třeba  zástupci pořadatelů z Vyškova, kteří dříve pravidelně využívali krásných a zajímavých i náročných RZ v tamních vojenských porostorech, ale nyní je to prý veliký problém. Nicméně, možná se to  opět zase podaří a objeví se nová erzeta.. Uvidíme.

ADAC Deutschland Rally ¨2010 bude opět třídenní soutěží a její první etapa se uskuteční ve vinicích nad řekou Moselou, druhá sobotní  ve vojenském prostoru Baumholder a v severním Sársku a třetí etapa pak opět u Mosely a v Trieru, kde se  mimochodem uskuteční divácká speciálka nazvaná Circus Maximus.

Celkově pak bude měřit 420 kilometrů , což je o téměř sto více, než v předchozím ročníku.


Soutěž nabídne mimo jiné  rychlostní zkoušku Baumholder, která bude měřit až neuvěřitelných 48 kilometrů, a chybět nebudou  ani  šotolinové  úseky. Německo pak je tradičně nejbližší a pro našince nejdostupnější soutěží MS.


 
 
Fotogalerie:   Slušovice -Mikuláš rallye 2009 objektivem Pavla Pustějovského

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose