www.car.cz
 

Octávia cup skončil vyhodnocením sezóny 2009 a na motokárách
     17.12.2009 13:35 - tisková zpráva


Slavnostní vyhlášení výsledků zakončilo třináctý ročník
Vyhodnocení sezóny 2009 definitivně uzavřelo historii prestižního pohárového seriálu



Třináctý ročník prestižního poháru Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup zakončilo oficiální vyhlášení výsledků a předání cen nejúspěšnějším jezdcům a týmům. Oficiální vy-hodnocení sezóny 2009 také zároveň definitivně uzavřelo historii legendárního pohárového seriálu v jeho dosavadní podobě.

Finální část nejen letošní pohárové série se uskutečnila na motokárové dráze radotínského Kart Centra, kde se konaly rovněž volné motokárové vytrvalostní závody jezdců, týmových členů a partnerů poháru.

Při slavnostním vyhlášením výsledků na zrození a úvod prestižního pohárového seriálu a také na je-ho jednotlivé ročníky, nejvýraznější osobnosti a nejdůležitější okamžiky v historii poháru zavzpomínal mode-rátor večera Dalibor Janek, známý motoristický novinář, který se také několika pohárových závodů zúčastnil jako jezdec. Zástupce společnosti Škoda Auto Ing. Petr Vejražka následně poděkoval všem, kteří o poháro-vý seriál po celou dobu jeho existence pečovali. "Když se v roce 1997 konaly první závody, nikdo nečekal, že se pohár dostane na tak vysokou úroveň, že bude mít tak velkou popularitu a prestiž a že se nakonec uskuteční neuvěřitelných třináct ročníků. Velké poděkování patří všem, kteří se o to přičinili," uvedl vedoucí poprodejních služeb společnosti Škoda Auto Ing. Petr Vejražka.

Poděkoval rovněž zástupce České pojišťovny Ing. Petr Kůt. "Sledoval jsem zpočátku závody pohá-rových Octavií z povzdálí, ale pak jsem měl možnost se na pohárovém seriálu podílet a posledních osm let jsem byl jeho součástí. Začlenil jsem se do jiného světa, který mi dal řadu nových přátel, navázal jsem plno nových obchodních kontaktů a také za to bych chtěl poděkovat," řekl Ing. Petr Kůt a poznamenal, že se urči-tě najde pro závody pohárových Octavií nějaká platforma.

Viceprezident Autoklubu České republiky pro automobilový sport Ing. Stanislav Minářík konstatoval, že závody pohárových Octavií byly nejen pro český motorsport velkým přínosem. "V poháru vyrostla řada mladých jezdců po boku starších a zkušených borců. Byl to v posledních letech bezesporu ve střední Evropě nejlepší pohárový seriál," prohlásil Ing. Stanislav Minářík.

S pohárovým seriálem se prostřednictvím Ing. Luďka Diviše rozloučil jeho dlouholetý promotér spo-lečnost Ring group. "Po devíti ročnících jsme si vyslechli, že pohár Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup dokončil úspěšně základní školu. Nyní po třinácti ročnících můžeme hrdě prohlásit, že došel až k maturitě, a tu také zdárně absolvoval," prohlásil Ing. Luděk Diviš a dodal, že zbývá si jen přát, aby se pohárový seriál, byť už ne třeba pod svým tradičním názvem, dostal ještě ke státnicím.

Zástupci sponzorů při slavnostním vyhlášení výsledků také dekorovali nejúspěšnější jezdce a týmy třináctého ročníku Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu a společně se zástupci dalších pohárových part-nerů a promotéra nejlepším pohárovým účastníkům předali rovněž věcné ceny a finanční prémie za umístě-ní. Ocenění za třetí místo v klasifikaci Poháru jezdců dostal Aleš Jirásek a za druhého Františka Doška pře-vzal cenu jeho věrný mechanik, protože jezdec se nemohl slavnostního vyhlášení zúčastnit. Na první příčce byl dekorován Polák Mateusz Lisowski, který také obdržel cenu za vítězství v Soutěži o nejrychlejší kolo pro jezdce s největším počtem nejrychleji zajetých kol v závodě.

Při vyhlašování Poháru soutěžících bronz patřil zástupci týmu Automedia, druhé místo získal Vekra Racing Team I a prvenství obhájil DHL-Autocentrála Hlučín.
Slavnostní večer si vítězný tým Poháru soutěžících zpestřil navíc triumfem v hodinovém vytrvalost-ním závodě na motokárách, když suverénně s náskokem dvou kol a nejlepším dosaženým časem na jedno kolo vyhrál před sestavou ACA-Autocentrála. Na třetí místo se v posledních kolech dostalo seskupení Profi-caru.

Ve vytrvalostním závodě partnerů poháru a novinářů dlouho vedl s přehledem tým České pojišťovny, ovšem v závěru měl mocný finiš kvartet společnosti Shell Česká republika a zaslouženě zvítězil. Dlouho vedoucí družstvo České pojišťovny nakonec kleslo až na třetí místo, kam je odsunul v cíli stříbrný tým Auto-družstva Podbabská.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Stavba obchvatu Prahy, říjen 2009 -foto ŘSD

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose