www.car.cz
 

Limitovaná série 9 kusů Radical SR4 LEC prodána
     20.12.2009 14:43 - Vladimír Rožánek


Britská značka Radical Sportscars se svým jedinečným konceptem na samé hranici mezi sportovními a závodními vozy prodává svá extrémně rychlá auta již od roku 1997. Na začátku roku 2009 podepsala importérskou smlouvu pro ČR a SR společnost IBS motor. Během roku se s nejnovějším modelem SR3 RS Zbyněk Passer a Vladimír Vitver úspěšně umisťovali v okruhových a vytrvalostních závodech i v závodech do vrchu. Časy tohoto modelu s objemem válců pouhých 1500 cm3 jsou 1:43 v Mostě a 2:06 v Brně, vždy v silničním provedení a na pneumatikách pro běžný provoz. Nejsilnější silniční model značky Radical - SR8 LM znovu vylepšil rekord předchozí generace SR8 na Nordschleife časem 6:48 a nechal tak za sebou renomované, leckdy pětkrát dražší vozy o více, než půl minuty!

Český importér IBS motor připravil u příležitosti vstupu značky Radical do ČR devítikusovou edici modelu SR4 Clubsport s motorem Powertec 1340 cm3. Cena vozu s mnoha vylepšeními exkluzivně jen pro středoevropský trh a velmi bohatou základní výbavou pro amatérské i profesionální závody byla snížena na 829.000,- Kč bez DPH, které zahrnovalo i závodní licenci a startovné do jednoho ze tří nabízených závodních seriálů (Lightweight Challenge, Radical Czech Cup, KW-Berg Cup). Všechny vozy byly rezervovány během 48 hodin a do konce roku byla celá limitovaná série Radical SR4 Limited Edition Czech rozprodána. Vozy budou zákazníkům dodány již během ledna, zákazníkům budou nabídnuty jízdní zkoušky a testování v rámci zimní série Radicalu Nevada Cup v jižním Španělsku.

Nyní připravuje IBS motor limitované série pro Slovensko, Polsko a Maďarsko, později pro Chorvatsko a Slovinsko. Cílem je vybudovat silný seriál ROCEE (Radical Open Central and Eastern Europe) pro střední a východní Evropu. Tento seriál odstartuje již v roce 2010 s plnou servisní podporou výrobce a dalších partnerů jako je Autolocator, Brisk, Fuchs, Genei, Yokohama ad.

Radical Sportscars vyrábí celou řadu modelů závodních aut a motorů Powertec. Modely SR4 a PR6 pro klubové závody, nejprodávanější typ SR3 jako nejrychlejší čtyřválcový model a univerzální stroj pro okruhové dny a závody, pro vytrvalostní závody SR5 s motorem Honda, držitel rekordu na Nordschleife SR8 s motorem V8 a speciál pro závody Le Mans series SR9 LMP2. Většina těchto modelů je homologována i pro silniční provoz, což je výhodné pro závody typu Lightweight Challenge, kde se homologace vyžaduje.

Centrum Radicalu pro střední a východní Evropu bylo vytvořeno v Praze – Dolních Chabrech, kde je se auta servisují, připravují na závody, i garážují. Zde je možné si prohlédnout modely SR3 a SR4, nebo se přihlásit k volným jízdám na závodních okruzích. IBS motor nabízí svezení, vyzkoušení, nebo účast na závodech.

Kontaktní osoby:

Zbyněk Passer 724 607 247

Jan Effa 777 711 170

Milan J. Sikora 602 314 602

Milan J. Sikora

Radicalsportscars.cz

CZECH REPUBLIC

 


 
 
Fotogalerie:   Truckerský Most 2009 a placky objektivem Vládi Rožánka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose