www.car.cz
 

Mičánkova brněnská stáj už myslí na obhajobu titulu. Navíc i s Tomášem Mičánkem
     29.12.2009 12:02 - tisková zpráva


Mičánkova stáj už myslí na obhajobu titulu

Ohájit titul ve vytrvalostním závodě automobilů na okruzích ve třídě do 3500 ccm, na který letos dosáhli Jiří Mičánek junior společně s Martinem Jermanem, patří k hlavním bodům brněnské stáje Mičánek Motorsport. Ta v příští sezoně vyšle do bojů i druhý vůz Porsche, za jehož volant zasedne i sedmnáctiletý Tomáš Mičánek.

"Konkurence nespí. Proto chystáme automobil, který bude svým výkonem opět o několik stupínků výše. A také jsme si díky příznivému podzimnímu počasí prodloužili sezonu," poznamenal majitel stáje Jiří Mičánek senior. Kromě domácího šampionátu se chystá v příští sezoně Tomáš Mičánek i na starty v německém seriálu Super Sport Porsche Cup, který nebude na rozdíl od letošní sezony kolidovat se závody domácího šampionátu.

Po skončení sezony až téměř do poloviny prosince ještě podstoupila hlavní část týmu ostrou přípravu. Jednak na novém slovenském okruhu Slovakia ring a hlavní část na Masarykově okruhu. "Tyto tréninky mi hodně pomohly ke zlepšení mých nejlepších časů. Byla to ideální možnost k vyježdění se," řekl Tomáš Mičánek, jenž nakoukl poprvé do českého mistrovství při říjnovém Epilogu.

Mičánkova stáj se na domácí okruhy vrátila po tříleté přestávce, kterou vyplnila starty v prestižním seriálu Porsche Carrera Cup. "Zisk titulu nás v silné konkurenci potěšil, tak úspěšný vstup byl pro nás překvapením. O prvenství jsme museli ale tvrdě bojovat až do závěrečného Epilogu," dodal Mičánek senior.

Sezona začne až více než čtvrt roku, ovšem složení posádek pro oba vozy Porsche i na další vozy už dostává konečnou podobu. V týmu Porsche bude opět Martin Jerman, ve stadiu jednání je i příchod Jiřího Janáka, jenž výrazně svým uměním dopomohl v Epilogu ke konečnému vítězství.

Ve volné formuli do 1400 ccm bude hájit barvy Mičánkovy stáje Tomáš Bugner, na volantem vozu Renault Clio se představí dr. Josef Šmarda, jenž si vedl zdatně v závěru loňské sezony. Na návrat pomýšlí ve druhé polovině sezony po mateřských povinnostech Gabriela Jermanová.




Jiří Pošvář


 
 
Fotogalerie:   PCMO 2009 a úspěšný Mičánek Motorsport, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose