www.car.cz
 

Dakar 2010: Tomáš Tomeček a jeho tým na návštěvě velvyslanectví v Buenos Aires
     31.12.2009 13:02 - tisková zpráva


Návštěva velvyslanectví

Vážení přátelé dakaru a našeho týmu,
opět vás zdravíme z pokoje hotelu Palermo tady v Buenos Aires, který je naším dočasným azylem před startem. Jak jsem avizoval včera, tím, že jsme prošli technickými přejímkami a odstavili auta do uzavřeného parkoviště, máme až do startu volno. Dnes (tedy pro vás včera) jsme se ale rozhodně nenudili. Na desátou hodinu jsme byli pozváni na velvyslanectví České republiky.

Je to pro nás velká pocta a ty skoro dvě hodiny, které jsme měli možnost ve společnosti jeho zaměstnanců strávit, byly nesmírně zajímavé. Je to zvláštní a velmi příjemný pocit být na druhé straně zeměkoule a přitom na území své republiky, dívat se na obraz Hradčan… Cítili jsme se jako doma.

Když jsme se rozloučili, vydali jsme se na radu paní hospodářky pěšky na nejstarší a nejslavnější hřbitov zde v Buenos Aires. Neptejte se mě na jméno, to jsem si nezapamatoval, ale je to takový místní Vyšehrad. Ovšem tady podobnost končí. Jak vidíte z fotografií, tento hřbitov vypadá spíše jako městečko. Myslím, že můžu mluvit za všechny kluky, ale působí to trošku stísněně – chodíte po ulicích a přitom mezi hrobkami…

Přiznáváme, že nám ta slavná argentinská jména nic neříkala, až na jedno – místo svého posledního odpočinku zde našla i Eva Peronová – Evita.
Odpoledne jsme se šli podívat do Ruralu na probíhající přejímky. Oproti včerejšku nabraly pořádně na intenzitě, takže jsme rádi, že je máme úspěšně za sebou.

 


To je zatím od nás vše. Za celý tým zdraví
Míra Martinec
www.lrt.cz


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2010: KM Racing na přejímkách a v úvodu, foto týmu P. Lusk atd

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose