www.car.cz
 

Dakar 2010: Poslední odpočinkový den pro Tomáše Tomečka a spol
     1.1.2010 13:26 - tisková zpráva


Poslední odpočinkový den

Dopoledne před desátou nás na recepci čekal syn paní velvyslankyně Michal, který nam dělal průvodce po celý den.
Na programu jsme měli městečko Boca. Dostali jsme se tam místním dopravou asi za hodinu. Bylo to příjemnější a aspoň jsme měli možnost vidět Buenos Aires v poklidu běžného života. Cesta taxikem je víceméně trochu dobrodružství a jeden nemá nervy na to, aby si vklidu prohlížel okolí.

Boca je nejstarší a nejbarevnější předměstí Buenos Aires a bylo založeno Italskými přistěhovalci a znamená ze španělštiny "ústa" čili "boca" a to z důvodu toho, když se podíváte na mapu Buenos Aires, která připomíná tvar hlavy a právě Boca představuje "ústa".

Domečky jsou postaveny ze dřeva a některé jsou obité vlnitým plechem a vše je natřeno jasnými pastelovými barvami. Čtvrť je vlastně jedna ulice rozdělena do pěti bloků. Uličky jsou plné obchůdku ze suvenýry, galériiemi, restauracemi a sem tam můžete vidět živou ukázku tance - tanga. Měli jsem aspoň příležitost si s takovými tanečnicemi zapózovat. Boca je docela malinká čtvrť, tak jsme se rozhodli se projít někde dále, ale asi po sto metrech nás zastavil nějaký mladík a vysvětlil nám, že pokud nechceme být překvapeni loupežníky a jejich výbavou, tak to raději máme otočit.

Odpoledne jsme se opět vrátili zpět a dali si oběd. Někteří se šli ještě projít do města, někteří odpočívat anebo se ještě naposledy podívat na přejímky, které stále probíhají.

Okolo přejímek jsou již davy dychtivých fanoušků a snaží se jakoukoliv skulinkou vyfotit závodníky nebo techniku. Při každém projetí jakékoliv dakarské techniky, fanoušci spontánně a nadšeně mávají, volají, pískají...


Petr Vojkovský 

Fotografie dokazující barevnost městečka jsou dostupné zde


Pohled na Buenos Aires

Já ještě doplním pEtra s nejčerstvějším dnešním zážitkem. Paní hospodářka, jejíž syn Michal dělal dnes dopoledne klukům doprovod, nás pozvala na návštěvu.
Bydlí s rodinou tady kousek od nás ve třicetipatrovém resortu. Na závěr velmi příjemné návštěvy u typicky česky pohostinné paní domu jsme se s Tomášem a Vojtou vyjeli podívat na střechu, odkud se nám naskytl fantastický pohled na Buenos Aires.

Celé velké Buenos Aires má 16 milionů obyvatel, takže jsme ani z třicátého patra nedohlédli na jeho konec. Je to úchvatná podívaná, ale s Tomem jsme se jednoznačně shodli, že bychom tu žít nemohli.

Přímo pod námi jsme viděli i Rural, kde pomalu končí přejímky a všichni se pomalu připravují na oslavy příchodu nového roku. My se za chvíli odebereme do jedné z mnoha restaurací, kde jej oslavíme v plné sestavě.

Protože píšu tuto zprávu v době, kdy se u nás doma už pomalu blíží půlnoc, chci Vám za celý tým popřát všechno nejlepší a hodně úspěchů v novém roce. Děkujeme moc za podporu, velmi si jí vážíme a je pro nás důležitá.


Míra Martinec

Letka Racing Team
http://www.lrt.cz  


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2010: Tomáš Tomeček před startem a po přejímkách, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose