www.car.cz
 

Nejhezčím truckem Dakaru byla vyhlášena Tatra Czech Dakar Teamu
     2.1.2010 00:14 - tisková zpráva


Nejhezčím truckem na Dakaru 2010 je Tatra Marka Spáčila

České specializované diskuzní fórum pro řidiče a fanoušky nákladních vozidel
Truck-Forum.cz spustilo před startem samotné dakarské soutěže anketu Miss Dakar 2010 o nejhezčí truck v letošním startovním poli. Nominováno bylo 16 kamionů zahraničních týmů a 6 vozidel českých týmů. Anketa byla ukončena dnes a vítězný kamion obdrží ozdobnou samolepu s označením tohoto titulu.

Ve veřejném internetovém hlasování rozhodli fanoušci o tom, že nejhezčím truckem na letošní dakarské rally bude nová zelená Tatra 815 Marka Spáčila z Czech Dakar Teamu. Jeho Tatra získala tento titul s přehledem, hlasování vedla od samého začátku a na druhý vůz měla po sečtení náskok skoro dvojnásobku bodů. Nicméně i z druhého místa musí mít Czech Dakar Team radost, jelikož druhá se umístila jejich žlutá Tatra 815 s Martinem Kolomým za volantem.

Obě tyto vozidla Tatra jsou nováčky na letošním Dakaru nováčkem, stejně tak i v hlasování Miss Dakar 2010, jelikož loni Marek Spáčil jel ještě s kamionem LIAZ. Obě tyto Tatry zaujaly zejména originálním zaoblením nástavby a též novou maskou vozů s upraveným nárazníkem, který vzhled známých Tater omladil a částečně jim dodal agresivnější výraz. Třetí příčku obsadila Miss Dakar z loňského roku, Tatra týmu Aleše Lopraise, která od minulého roku zůstala vizuálně beze změn.

Na 4. místě a tím i nejhezčím truckem ze zahraničních posádek uživatelé Truck-Forum.cz zvolili Mercedes-Benz Unimog U500 méně známéno týmu TOP 4x4 z Číny, s poměrně originálním polepem celého vozu a tvarováním nástavby.


David Fejgl
Truck-Forum.cz
Dne 1.1.2010


Odkaz na reakci týmu Czech Dakar Team:

1. místo: Tatra 815 – Marek Spáčil 
2. místo: Tatra 815 – Martin Kolomý
3. místo: Tatra 815 – Aleš Loprais


Mercedes-Benz Unimog U500, tým TOP 4x4 Čína: - foto zde


 
 
Fotogalerie:   Czech Dakar team, testy v Senici, listop. 2009 - foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose