www.car.cz
 

Akce Kokořínsko Historic 2010 se rychle blíží, posádky se hlásí
     5.1.2010 16:18 - tisková zpráva


Kokořínsko Historic - přípravy v plném proudu

Ačkoliv do startu veteránské zimní soutěže Kokořínsko Historic zbývá ještě půl druhého měsíce, tak už dnes mají pořadatelé ASK Praha přihlášky od dvaceti posádek. Zájemci o start v jízdě pravidelnosti historických automobilů by si tedy měli pospíšit.

Počet posádek, které se mohou zimní soutěže Kokořínsko Historic je omezen zhruba na čtyřicet. V seznamu přihlášených najdeme dnes řadu zajímavých automobilů, jako je třeba Ford Escort, Lancia Beta Monte Carlo, Opel Ascona, Renault 4 CV, Porsche 924, Fiat 500, Volkswagen Karmann Ghia nebo Austin Mini. Jak jsme se už zmínili na start se opět postaví bývalý železnobrodský soutěžák Jan Hudský s dcerou Ivou Bryknarovou na Škodě 1000 MB. Společně s nimi se v Lobči, kde bude centrum soutěže, objeví další ze železnobrodské líhně Josef Kubeš se Škodou 100.

Vážný zájem o start projevil také Milan Bumba, který pořádal dva ročníky Severočeského Monte Karla, na které vlastně Kokořínsko Historic tak trochu navazuje. Pojede se Volkswagenem Karmann Ghia 1600 L Coupe z roku 1968 se startovním číslem 34, které si už předem zamluvil.

Trať je rozdělena do tří etap s celkovou délkou cca 400 kilometrů a pojede se podle klasického šipkového itineráře převážně po silnicích II. A III.třídy. Na celou trať bude stanoven jízdní průměr 32 km/h, stejně jako ve zvláštních zkouškách pravidelnosti, které budou součástí každé etapy. Jízdní průměr může být dle okolností ještě upraven. V těchto dnech dokončili pořadatelé trasu pátečních dvou etap – denní a noční. Pokud napadne sníh, tak jako třeba v sobotu, potom se mají soutěžící nač těšit. Můžeme prozradit, že trať povede zčásti po úsecích rychlostních zkoušek, které se jezdily při Rallye Škoda v sedmdesátých letech. Obě etapy budou „namotány“ na Kokořínsku a v oblasti Mšena, sobotní pak povede do oblasti Kravař a Zákup.

Soutěž bude zpestřena zkouškou na autodromu v Sosnové, kde účastníci absolvují čtyři kola, přičemž ve druhém a třetím kole musí zajet stejný čas.
Celá soutěž se jede za normálního silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat dopravní předpisy. Hrubé porušení nebo překročení jízdního průměru o 10 km/h bude znamenat okamžité vyloučení ze soutěže.

Vklad na 1 automobil a 2 osoby činí 1200 Kč a zahrnuje mj. dvě večeře v pátek, dvě večeře v sobotu a 2 obědy v sobotu, itinerář, startovní čísla, logo soutěže.
Centrem soutěže bude Lobeč, kde se v červnu pořádá Veteránské rojení. Tady se také uskuteční vyhlášení výsledků
.

Uzávěrka přihlášek je 28. ledna. Další informace na www.askpraha.cz  


Pátek 19. února
Přejímka Lobeč 9.00 – 12.00 h
Rozprava Lobeč 12. 00 h
Start I etapy Lobeč 13.00 h
Cíl I. Etapy Lobeč ca 17.00 h
Start II. Etapy Lobeč 18.00 h
Cíl II. Etapy Lobeč ca 20. 00 h

Sobota 20. února
Start III. Etapy Lobeč 9.00 h
Cíl III. Etapy Lobeč ca 17.00 h

J. Lasík, 5.1.2010


 
 
Fotogalerie:   Austrian Rallye Challenge 2009, foto Jiří Dokulil FTR-media

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose