www.car.cz
 

Dakar 2010 - 5. den: Mirkovi Zapletalovi se zastavil motor a měl i defekt.
     7.1.2010 13:49 - tisková zpráva


DAKAR 2010 - Stage 5

Středeční 483 km dlouhá rychlostní zkouška byla velmi kamenitá a místy se zase účastníci setkávali s tzv „fesh fesh“ terénem (velmi jemný písek). Prach nedával pilotům možnost moc předjíždět. Řada vozů měla problémy s defekty.
 

„Asi 100km před cílem nám zastavil motor! Opět jsme měli problém s teplotou benzínu. Po jeho odpuštění a zchlazení, kdy nás předjely asi 4 auta a 2 kamiony, jsme pokračovali. Kousek před cílem jsme měli defekt levého zadního kola a totálně se nám roztrhala pneu. Po výměně jsme dojeli v pořádku do cíle.“ , komentuje 5. etapu pilot Miroslav Zapletal

I přes tyto problémy posádka vybojovala krásné 25. místo a v celkovém pořadí obhajují 27 pozici.

Technické problémy měl i leader soutěže Stepfane Peterhansel, který na trase opravoval skoro 2 hodiny. Tato ztráta ho stála hodně a propadl se až na 33. pozici. Celkově je na 10. místě.

Na vítězství 5. etapy si brousil zuby Nasser Al Attiyah a Carlos Sainz. Vítr z plachet jim ovšem vzal američan Mark Miller, který rz s 2 minutovým náskokem vyhrál. Druhý skončil Nasser a třetí Sainz.

Menu dnešního dne je přejezd o délce 180 km a po nich 418 km ostré speciálky Antofagasta – Iquique.

6. etapa rallye Dakar bude pro závodníky velmi obtížná a prašná. Setkají se dnes s různými typy povrchů a bude potřeba dobře rozložit síly. Sladkou odměnou pro ně bude nádherný pohled na vlny oceánu po překonání poslední duny u cíle etapy.

Posádka Zapletal – Ouředníček startuje v 11:17 chilského času.

 

Další fotografie naleznete v naší galerii zde.

 

Záznam dnešního dne uvidíte na programu ČT 4 Sport ve 22:40.

Hezký den za tým OffroadSport cz přeje Katka
 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2010 - Mirek Zapletal a úvodní etapy, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose