www.car.cz
 

Dravý plzeňský jezdec Petr Fulín se v kvalitní zahraniční konkurenci neztratil !
     8.1.2010 12:13 - tisková zpráva


Slibná evropská premiéra Petra Fulína
 
Petr Fulín se po několika úspěšných sezonách v domácím seriálu Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup rozhodl zkusit v sezoně 2009 štěstí na evropských závodních okruzích v rámci prestižního poháru Seat Leon Supercopa. Dravý plzeňský jezdec se v kvalitní konkurenci neztratil. V konečném pořadí obsadil osmé místo a na německém Oscherslebenu si připsal cenné vítězství.
 

Ve startovním poli populární „Supercopy“, ve které se opět představili špičkoví piloti z Německa, Nizozemí, Polska, Dánska a Norska, se sice cesta na stupně vítězů zdála dlouho z pohledu privátního týmu jen snem, ale ten se ve druhé polovině seriálu přece jen proměnil ve skutečnost na trati Petrovy oblíbené Motorsport Arény na Oscherslebenu. Šestkrát tady v minulosti startoval a šestkrát vyhrál. Čtyřikrát s pohárovým BMW a dvakrát s pohárovou Octavií. O to víc se pak těšil na pohárovou bitvu s Leony.

„V duchu jsem si přál dostat se na stupně vítězů, ale nevěřil jsem tomu. Auto ale právě tady bylo připravené dobře. V sobotním i nedělním závodě jsem zajel vždy třetí nejrychlejší čas na kolo. Získal jsem jediné prvenství, ale také to byla naše první sezona v tak kvalitním evropském poháru a o výsledku rozhodovaly právě zkušenosti. Konkurence znala perfektně všechny okruhy, my se učili. Přesto jsem se probojoval do první desítky. Výsledek je dobrou vizitkou našeho týmu “, zavzpomínal Petr Fulín na Supercopu, ve které celkem devětkrát dojel v první desítce. 

 Absolvovat ale jen osm pohárových víkendů se Supercopou by Petrovi Fulínovi v sezoně rozhodně nestačilo. A tak se fanouškům představil v roli hostujícího závodníka při dalších pohárových kláních a posbíral slušný počet výborných výsledků. V Seat Leon Eurocupu, pohárové konkurenci Supercopy, měl na Oscherslebenu dokonce blízko k celkovému víkendovému vítězství a to by znamenalo s Leonem start v závodě mistrovství světa cestovních vozů WTCC. V sobotu skončil totiž v prvním závodě třetí a v nedělním druhém měření sil se ujal vedení, jenže ho zradila převodovka a do cíle nedojel.

Skvělý byl jeho návrat do Octavia cupu na mosteckém okruhu, kde slavil vítězný double. Úvodní závod vyhrál s náskokem čtrnácti sekund před vítězem seriálu Polákem Mateuszem Lisowským. Ve druhé jízdě, kde se pořadí prvních osmi jezdců na startu měnilo, stál až ve čtvrté řadě. Přesto opět s prakticky stejným odstupem vyhrál před Ivanem Vršinským. Navíc získal pole position a zajel rekord tratě. S pohárovou octavií zvítězil i na Podzimní ceně Brna. Na Masarykově okruhu pak v Abarth Trofeo Cupu, který se jel při WTCC, nejprve dojel třetí z posledního místa na startu, protože potvrdil svůj start až po kvalifikaci.

Druhý závod pak vyhrál. Prosadil se i na Monze při premiéře s Audi A4 DTM v DMV Tourenwagen Challenge, kde si připsal druhé a první místo.

 
 
Petr Fulín- výsledky 2009
 
SEAT LEON SUPERCOPA
konečné 8. místo
1. a 4. místo: Oschersleben
4. a 8.místo: Hockenheim

6. místo: Lausitzring
7. a 10. místo: Nürburgring
8. místo: Norisring
10. místo: Dijon


ŠKODA OCTAVIA CUP
Most Truck Prix 2009
pole position
1. závod: 1. místo
2. závod: 1. místo

Podzimní cena Brna 2009
pole position
1. závod: 1. místo
2. závod: odstoupení - porucha
SEAT LEON EUROCUP
jako host při WTCC Oschersleben 2009
1. závod:  3. místo
2. závod: odstoupení  z  1. místa pro poruchu


DMV TOURENWAGEN CHALLENGE
Monza, Audi A4 DTM
celkový vítěz víkendu
1. závod:  2. místo
2. závod:  1. místo


ABARTH TROFEO CUP
jako host při WTCC Brno 2009
1. závod:  3. místo z posledního  místa na startu
2. závod:  1. místo
 

Goodwill Media

PR


 
 
Fotogalerie:   Směska foto ze závodů a akcí objektivem Michala Kopečka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose