www.car.cz
 

Dakar 2010: V polovině závodu stále výborně Martin Macík s Liazem
     9.1.2010 10:37 - tisková zpráva


Antofagasta 2. (Chile) 8.1.2010 - Martin Pabiška

Nejdelší rychlostní zkouška letošního ročníku je za námi. Rád bych napsal úspěšně, ale bohužel dnes měl nehodu Ivan Jakeš na 15km a ze soutěže musel odstoupit. Právě jsem se vrátil s Ivanem od lékařů. Zítra jsme objednáni na rentgen obličeje, ale po prvním ohledání je kromě modřin a monoklu Ivan v pořádku. Bohužel psychicky je na tom špatně a to je úkol pro nás, pro tým. Ivan měl smůlu již od startu.

Na startu vlála obrovská vlajka Chile, pod kterou závodníci projížděli. Jezdec před Ivanem projel bez problémů a když Ivan pomalu projížděl, zamotala se mu vlajka do předního kola a Ivan poprvé na asfaltu upadl, podotýkám v malé rychlosti. Poté na cca 8km jel společně s Polákem Przygonski a ten před Ivanem navigačně zpanikařil a zastavil se přesně před ním a Ivan do něho narazil.

Následoval onen osudný 15km a Ivan po zablokování zadního kola spadl z velké duny. Jak jsem předeslal, máme Ivana v bivaku a v dni volno budeme mimo jiné řešit situaci jak dál.

David Pabiška si s dnešním testem poradil velmi úspěšně a zvláště si pochvaloval zvládnutí navigace ve složitých dunových polích v tzn.volné navigaci. Do cíle dorazil s pocitem magické půlky, kterou má za sebou. Plánuje ve volném dni výměnu motoru, srdce motocyklu Yamaha WR 450 F.

Dušan Randýsek dnešní test zvládnul bez pádu a technické poruchy a spokojeně si šel lehnout se slovy, „Martine, zítra mě nebuď“.

Nejúspěšnější posádkou reprezentující ČR se v polovině závodu stal Martin Macík, Josef Kalina, Honza Bervic. Od půlky rychlostního testu, který byl dnes 618km, nefungovala Martinovi na převodovce malá řada a v závěru svedl úžasný dunový souboj s holandským GINAF týmem, úspěšně.

 

KM Racing


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2010: KM Racing a úvodních 7. etap, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose